Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Comencen les obres del PIICC al carrer del Carme

15 de juny de 2022

Aquest dijous 16 de juny es donarà inici a les obres de reurbanització del carrer del Carme, un projecte inclòs en el Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrar Comerç-PIICC.

Els treballs abastaran la totalitat del carrer, des del carrer de la Font a la plaça de Josep Anselm Clavé i suposaran la urbanització integral d’un total de 1.439 m2 per donar continuïtat a l’illa de vianants actual.

El projecte contempla l’ampliació i enjardinament de l’espai públic destinat a vianants i bicicletes, eliminant l’aparcament en filera en ambdós costat dels carrers, i la pacificació del trànsit rodat amb sol un carril central de circulació de vehicles. Després de les obres s’obtindrà un nou espai públic més sostenible, eficient energèticament, accessible i igualitari, al servei de la ciutadania, a l’hora que es propiciarà una mobilitat més segura i sostenible al voltant dels centres educatius que es troben a l’entorn. La intervenció preveu també la renovació total del mobiliari urbà, l’enllumenat i les instal·lacions. Prèviament, l’estiu passat l’Empresa Municipal d’Aigües ja va renovar la xarxa de clavegueram i d’abastament d’aigua potable.

Aquesta actuació s’executarà en la seva major part durant l’estiu per tal d’afectar en el menor grau possible el funcionament dels centres escolars i minimitzar les molèsties i inconvenients de de qualsevol obra pública.

Pel que fa al trànsit, es preveu una execució de l’obra per fases de tal manera que la circulació de vehicles només s’hagi de tallar en moments puntuals. L’accés als aparcaments i la circulació de vianants estaran garantits en tot moment, si bé puntualment pot haver-hi alguna restricció. Les persones usuàries de l’aparcament públic situat al carrer del Carme, 8-10, hauran d’accedir-hi pel carrer de la Font i sortir en direcció contrària pel carrer de Puigmoltó, de manera provisional.

Simultàniament a l’obra del carrer del Carme es preveu executar els treballs de renovació de la xarxa de clavegueram i d’aigua al carrer Lluna i plaça de Puigmoltó, amb caràcter previ a la reurbanització d’aquests carrers que es duran a terme després del carrer del Carme.

pujar inici

Accessibilitat