Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca informa i orienta les llars en situació de pobresa energètica

24 de maig de 2022

La regidoria de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca, a través dels Serveis Socials Bàsics i del servei de Gent Gran, informa i orienta les llars que poden estar afectades per pobresa energètica.

S’entén que una llar està en situació de pobresa energètica quan és incapaç de pagar una quantitat d’energia suficient per satisfer les seves necessitats domèstiques, o quan es veu obligada a destinar una part excessiva dels seus ingressos a pagar la factura energètica de l’habitatge.

La nova llei catalana de mesures urgentsper l'emergència en habitatge i pobresa energètica utilitza el concepte de risc d’exclusió residencial, associat a ingressos econòmics i que són els Serveis Socials municipals els que fan les valoracions per definir els casos amb dret a ajuts per pobresa energètica.

Bàsicament, hi ha tres factors principals que influeixen en la pobresa energètica: els ingressos dels membres d’una llar, l’eficiència energètica de l’habitatge i els preus elevats de l’energia.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Vilafranca fa una crida a les persones que es trobin afectades per avisos de tall energètic, o bé amb dificultats en la gestió del pagament de les factures o bé que tinguin deute de subministraments, perquè sol·licitin cita prèvia als Serveis Socials Bàsics, perquè puguin valorar la seva situació.

Cal adreçar-se als Serveis Socials (famílies fins a 65 anys), al c/ Ferrers, 51, tel. 93 892 03 66, [email protected], o a Gent Gran (famílies majors de 65 anys) al c/ Vidal, 3, tel. 93 890 59 17, [email protected].

Segons el regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, des de les administracions s’ha de fer possible que el conjunt de la ciutadania disposi de la màxima informació, “sobretot les famílies més vulnerables que hi tenen difícil accés. Només des del coneixement podrem afavorir la igualtat d’oportunitats”.

pujar inici

Accessibilitat