Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Policia Local interposa 79 denúncies relacionades amb l’incivisme durant la celebració de la Festa Major

07 de setembre de 2022

Controls policials

Del 26 d’agost al 2 de setembre, en el marc de la celebració de la Festa Major de Vilafranca, la Policia Local ha intensificat els controls d’actes incívics. Com a resultat d’aquests controls es van realitzar un total de 79 intervencions per incivisme. El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan M. Montfort, ha explicat que "aquest control forma part de la campanya de controls específics sobre civisme que la Policia Local realitza periòdicament. Per al Govern municipal és una prioritat, ja que treballar pel civisme garanteix la millora de la neteja i la seguretat públiques".

Per tipología, es van interposar per la via administrativa 3 denúncies per possessió d’arma blanca, 8 per possessió i/o consum de droga a la via pública i 2 denúncies per aportació de dades falses en la identificació.

Pel que fa a l’incompliment de les ordenances municipals, la Policia Local va obrir 25 denúncies per sorolls (1 en la realització d’obres, 9 en habitatges i 15 a persones individuals), 16 per discussions i/o baralles, 13 per orinar/escopir a la via pública, 2 en inspecció d’establiments, 4 per danys en mobiliari públic, 1 ocupació sense permís (bar), 2 per falta de respecte a l’autoritat i 1 per no disposar de fulls de reclamació.

D’altra banda, durant el període de Festa Major s’han denunciat 5 alcoholèmies positives, 1 d’elles penal per tractar-se d’un grau d’alcoholèmia molt elevat, i 2 persones han estat investigades per pèrdua de vigència per punts del permís de conduir i per conduir amb el permís suspès judicialment.

pujar inici