Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Presentació de la publicació de les ponències de la jornada dedicada l’any passat a Anna Maria de Saavedra

19 de abril de 2017

El proper dimecres 25 d’abril, a les 11 del matí, tindrà lloc al claustre de Sant Francesc, la presentació del volum que recull les ponències presentades el maig de l’any passat a la jornada dedicada a la figura intel•lectual d’Anna Maria de Saavedra.
El volum conté les ponències que van ser presentades en el transcurs de la jornada que, el 14 de maig de l’any passat, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va organitzar amb el propòsit de retre homenatge a la poeta i traductora Anna Maria de Saavedra.
Sis ponències que, des de la contextualització històrica i geogràfica del personatge fins als vessants més concrets de poeta i llatinista, van posar de manifest la dimensió intel•lectual d’Anna Maria de Saavedra. Els accessibles i alhora rigorosos textos de l’historiador Josep Colomé Ferrer; del professor d’estètica Joan Cuscó Clarasó; de la crítica literària i historiadora de l’art Pilar Garcia-Sedas; de la professora Neus Real Mercadal; de la filòloga i traductora Victòria Alsina Keith, i de la bibliotecària, escriptora i directora dels Museus de Sitges, Vinyet Panyella Balcells són prova de la vàlua i també de l’excepcionalitat d’aquesta dona que fou clau en el procés de normalització i modernització que la cultura i la literatura catalanes van viure als anys vint i trenta del segle XX.
La presentació del volum anirà a càrrec de l’editor Ramon Nadal i comptarà amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi.
Tot seguit, tindrà lloc la presentació del cicle Paraules al Claustre i +, d’aquest 2017.

pujar inici

Accessibilitat