Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Presentació de les publicacions “Vilafranca del Penedès en xifres”

16 de setembre de 2007
Amb aquestes publicacions l’Ajuntament de Vilafranca vol posar a l’abast de la ciutadania els aspectes més significatius de la realitat social i demogràfica vilafranquina, en un moment en què Vilafranca es consolida com a capital del Penedès i centre econòmic i de serveis del seu entorn més immediat.

La voluntat és que aquest recull estadístic esdevingui una font d’informació útil i accessible a tothom que permeti donar a conèixer quina és la realitat de la població empadronada al municipi i quines són els tendències demogràfiques més notables. Les dades contingudes en els llibres són fruit de l’anàlisi del Padró Municipal d’Habitants i de les publicacions de l’IDESCAT (Institut d’Estadística de Catalunya) i de l’INE (Instituto Nacional de Estadística) pel que fa a les dades supramunicipals. Dels llibrets, se n’han editat 500 exemplars de cada any, que es distribuiran entre els diversos serveis municipals i s’enviaran a les entitats i associacions de Vilafranca i als centres educatius, biblioteques i sales d’estudi de la Vila. De la informació continguda en les publicacions “Vilafranca del Penedès en xifres” corresponents als anys 2003, 2004, 2005 i 2006 se n’ha fet una versió virtual que es pot consultar a la web de l’Ajuntament http://www.vilafranca.org/html/infoiactualitat/publicacions/poblacio.html.

“Vilafranca del Penedès en xifres” és fruit del treball realitzat des del Servei de Plànol i Estadística de l’Ajuntament amb l’assessorament d’especialistes del Departament de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona. El fet de disposar d’un petit “observatori estadístic” facilita a l’administració local l’anàlisi de les dades per tal de planificar les actuacions del govern municipal en base a la realitat social del municipi.

pujar inici