Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Presentació del Catàleg d’Arts Visuals 2015

08 de juny de 2016

El proper dimecres 15 de juny, a les 8 del vespre, tindrà lloc al claustre de Sant Francesc, la presentació del Catàleg de les Arts Visuals 2015. L’acte de presentació anirà a càrrec del Tinent d’Alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort; el portaveu de la Comissió d’Arts Visuals 2015, Pep Puig, i de l’encarregat del disseny del catàleg Jordi Roca, de l’estudi gràfic Ladyssenyadora.
La publicació que es presentarà representa per a Vilafranca la memòria artística d’un any cultural excepcional, l’any 2015, en que la nostra vila va celebrar el seu nomenament de Capital de la Cultura Catalana.
Dels molts àmbits de la cultura i la societat que es van viure amb una intensitat extraordinària durant el 2015, el món de les arts visuals i en especial el de la creació plàstica contemporània del nostre entorn van veure’s especialment significats gràcies a la complicitat de molts artistes que van voler participar d’aquest bell i ambiciós projecte de ciutat. El catàleg vol ser alhora memòria i reconeixement al seu magnífic treball desinteressat.
El catàleg recull els 37 projectes que la Comissió d’Arts Visuals 2015, nomenada per l’Ajuntament de Vilafranca i coordinada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament, va escollir per mostrar l’amplíssim ventall d’artistes, tècniques, motivacions i llenguatges de la creació artística contemporània.
El discurs de la publicació és el relat del món actual, on té cabuda tan l’ètica com l’estètica, la crítica com l’elogi, la memòria col•lectiva com el record personal, sota la mirada dels 156 artistes que van treballar amb les seves eines la manera d’apropar-nos un món personal però absolutament transferible i compartible.
Les propostes que aplega aquest catàleg són un vast exemple de la diversitat de llenguatges artístics: pintura, escultura, fotografia, instal•lacions, land art, pintura mural...tot un ventall de projectes que combinen artistes de llarga trajectòria amb d’altres de més joves, creacions conceptuals amb d’altres de més formals, peces de caràcter efímer amb d’altres que potser ja quedaran per sempre.
L’acte és obert al públic però va essencialment adreçat a tots aquells artistes que de manera voluntària i generosa van acceptar participar en les accions artístiques del 2015 i pretén ser un especial agraïment al seu esforç i implicació.

pujar inici

Accessibilitat