Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Presentació del plànol oficial de Vilafranca en quatre formats diferents

16 de setembre de 2007
El primer és un plànol del terme municipal que inclou com a novetat tota la toponímia rústica del terme municipal, és a dir, partides de cadastre, camins, orografia, masies, rieres i torrents, a banda dels carrers principals del municipi i la xarxa viària i els límits amb els termes municipals veïns. D'aquest plànol se n'ha fet una edició de 500 exemplars i s'haurà de sol·licitar al Servei de Plànol i Estadística (Casa de la Vila, 3a planta).

El segon plànol és del nucli urbà i inclou tota la nomenclatura de la xarxa viària i dels equipaments i serveis. S'hi poden veure diferenciades en colors diferents les zones residencials, industrials, verdes, els serveis públics, les illes de vianants i la xarxa viària principal i secundària. La part del darrera del plànol inclou tot el carrerer de Vilafranca i petits plànols d'ubicació de Vilafranca i l'Alt Penedès dins de Catalunya, un plànol del centre històric, un del barri de Pere Pau i un amb les línies del bus urbà de Vilafranca. D'aquest plànol se n'han fet 5.000 exemplars i s'haurà de sol·licitar a l'Oficina de Turisme de la Casa de la Vila.

Un tercer plànol és l'anomenat plànol turístic, que ha estat elaborat conjuntament amb el Patronat Municipal de Comerç i Turisme. Inclou el centre històric i el seus entorns on, a banda dels equipaments i serveis, es destaquen els edificis històrics, medievals i modernistes, els punts d'interès, hotels i allotjaments, aparcaments i estacions de tren, bus i taxi i s'hi dibuixen les rutes medieval i modernista de Vilafranca. El darrere del plànol inclou informació i fotografies sobre les festes, la gastronomia, els vins i els caves i el comerç i hi ha una ressenya dels principals edificis de les rutes medieval i modernista. Aquest plànol està destinat preferentment a la gent que visita Vilafranca i ha estat editat en format de butxaca per facilitar la seva consulta. Se n'han fet 5.000 exemplars i es podrà obtenir a l'Oficina de Turisme de la Casa de la Vila.

Finalment, l'Ajuntament ha editat un quart plànol, l'anomenat guia de carrers amb el nucli urbà amb tots els noms de les vies públiques, i amb el carrerer a la part del darrere per facilitar la seva localització. Es tracta d'un format reduït del segon plànol i del qual se n'han editat 10.000 exemplars. Es pot obtenir a l'Oficina de Turisme i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de la Casa de la Vila.
pujar inici