Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Presentació del programa d’accions formatives per a entitats Obre’t portes 2018/19

18 de setembre de 2018

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, i el regidor de Participació i Voluntariat, Miquel Medialdea, van presentar ahir en roda de premsa el programa d’accions formatives per a entitats OBRE’T PORTES per al curs 2018-19. El curs es va iniciar el passat mes de juny, amb una exitosa sessió sobre la nova normativa de protecció de dades personals. Aquest programa d’accions formatives parteix de l’estudi sobre les necessitats de formació de les entitats sense ànim de lucre i amb voluntariat de Vilafranca, que l’Oficina del Voluntariat va presentar el passat mes de maig, per tal de definir-ne un pla que les ajudés en el seu correcte desenvolupament i funcionament.
El regidor Raimon Gusi va afirmar que aquesta formació té l’objectiu d’acompanyar a les entitats “en el procés de canvi que els cal per avançar cap a un millora en el seu funcionament general”.
Per la seva banda, el regidor Miquel Medialdea va insistir que cal un “treball transversal dels diferents departaments de l’ajuntament per reforçar les entitats i aquest programa d’accions formatives n’és un exemple”.
El pla de formació s’ha elaborat a partir de necessitats detectades i estan emmarcades en els objectius generals següents:
- Conèixer la legislació vigent que una entitat ha de complir i les seves implicacions.
- Conèixer els mecanismes i/o agents que una entitat pot disposar per a l’assessorament i el suport legal.
- Conscienciar dels beneficis de la participació interna per a les entitats.
- Establir estratègies de comunicació i difusió dels projectes de les entitats.
- Conscienciar dels beneficis dels projectes com a eina d’organització interna i captació de fons.
- Millorar la redacció de projectes eficients per a les entitats.
- Conèixer alternatives per a recaptar fons més enllà de l’administració pública.
- Saber elaborar una estratègia de captació de fons
Totes les formacions son gratuïtes per a les entitats inscrites al registre municipal de Vilafranca. Les càpsules, de 2 hores de durada, compten amb una part teòrica i una altra de pràctica on es podran resoldre dubtes i preguntes de les entitats assistents. Es realitzaran totes a l’Escorxador.
Per la inscripció a la formació, es pot realitzar mitjançant les diferents vies. O bé presencial, a l’Escorxador o a l’Oficina del Voluntariat (c/Santa Maria, 2, 1r pis), electrònica, responent a aquest mateix mail, [email protected] o [email protected], o bé telefònica, a l’Escorxador (93 890 04 59) o al 608 349 528 (whatsapp Oficina del Voluntariat).
Caldrà indicar per fer la inscripció: el nom de la càpsula que a la que inscriviu, nom de l’entitat i persona que la representa, telèfon i mail de contacte.
 

pujar inici