Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Presentat el projecte d’ampliació i remodelació del pavelló de la Gamba

25 de juliol de 2018

Ahir a la tarda va tenir lloc la presentació del nou equipament esportiu del qual Vilafranca disposarà pel setembre-octubre del 2019. En roda de premsa, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, la regidora d’Esports, Anna Doblas, i el regidor de Territori i Serveis Urbans, Josep M. Martí van presentar el nou equipament, que comptarà amb una superfície construïda de 2.520 m2 de planta baixa; primera planta de 620,20 m2, i una planta altell de 80,00 m2, total de 3.220,20 m2. Pel que fa a la superfície d’urbanització de l’entorn immediat, comptarà amb un espai enjardinat de 317,00 m2 i un espai pavimentat de 1.199,00m2.
La regidora d’Esports, Anna Doblas, va ser l’encarregada d’obrir la presentació destacant “la necessitat que hi havia i hi ha a Vilafranca d’un nou equipament esportiu que doni sortida a la gran demanda d’ús que té actualment el pavelló de la Gamba.” La regidora explicava que l’ús diari d’aquest pavelló és molt alt, “més de 400 usuaris diaris”, i permetrà “flexibilitzar les franges horàries de la pràctica esportiva, donar cabuda a més modalitats i categories dels diferents esports que s’hi practiquen.” Anna Doblas s’ha mostrat “molt satisfeta que finalment la nostra ciutat pugui veure construït un nou equipament que donarà resposta al progressiu augment d’usos esportius, no només per als esportistes de la nostra vila, sinó també de la comarca, i continuarà situant-nos com a referència en l’àmbit esportiu.”
La regidora Anna Doblas assegurava que “amb aquest nou equipament, Vilafranca es podrà posicionar per acollir més finals o esdeveniments esportius dels que ha pogut celebrar fins ara.”
D’altra banda, Francisco Romero, tinent d'Alcalde d'Acció Territorial i Serveis Urbans, ha destacat “la inversió que aquest equip de govern està destinant a nous equipaments i nous espais importants per la vila com la cobertura de la llosa, la nova Casa de la FM, la segona fase del Vinseum, el centre cívic-espai de joves de La Pelegrina i ara, aquest nou equipament esportiu.” Per a Romero, “cal felicitar-nos pels grans reptes als quals estem donant sortida des de l’Ajuntament en moments no gaire favorables econòmicament.”

3 pistes que permetran la pràctica de 3 partits simultanis

El regidor de Territori i Serveis Urbans, Josep Maria Martí, ha estat l’encarregat de fer la descripció més arquitectònica i tècnica del nou equipament, citant com a elements més destacats: la construcció “anomenada PAV3 plus: que inclou una pista poliesportiva triple, permetent jugar 3 partits alhora en certes categories i modalitats esportives. I permetre l’entrenament en 6 pistes.”. La pista central mesurarà 61.5 x 32 x 9m, amb tres pistes transversals de 32x20,5m i una pista longitudinal de 61,5x32m. L’obra inclou 4 vestidors col•lectius, 3 vestidors de tècnics i 3 magatzems esportius; lavabos per esportistes i per espectadors; grades per a 320 espectadors. A més, entre els aspectes més rellevants també s’hi troba la remodelació de la zona de control d’accés, i l’eliminació de barreres arquitectòniques als accessos a les graderies. Per  garantir el compliment de normatives d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques el projecte manté la mateixa cota dels vestidors i pista existents en el nou pavelló, i les noves grades també estan a la mateixa cota que els grades existents, s’incorpora un nou ascensor per accedir a la planta de les graderies.
L’accés al nou equipament serà des de l’actual pavelló per a aprofitar els serveis comuns. El regidor de Territori, Serveis Urbans i Medi Ambient,  emfatitzava que “l’acreditació de la màxima qualificació en aspectes de sostenibilitat i d’eficiència energètica, prioritzant la utilització de materials inerts, de reciclatge i garantint uns sistemes passius i actius d’estalvi energètic.” El pressupost per al nou equipament és de 3.342.000 mil euros (iva inclòs). Les obres començaran aproximadament a principis del 2019 i finalitzaran al voltant l’inici de la temporada esportiva (setembre-octubre 2019).
 Finalment, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, es va mostrar molt content de donar compliment a un “compromís que hem mantingut amb moltes entitats esportives i que havia de respondre a la necessitat de dotar de més espai per a la pràctica esportiva de totes aquestes entitats i clubs.” L’Alcalde Regull ha insistit en la capacitat i voluntat d’inversió que té l’equip de govern, donant a la ciutat “nous equipaments de molt relleu i necessitat per als ciutadans en uns moments econòmics durs en general, però estables en el nostre Ajuntament gràcies a una bona gestió pressupostària.”
Pere Regull va posar de manifest l’alta activitat esportiva de la nostra ciutat, “ja sigui a nivell professional o de pràctica lúdica. La Festa de l’Esport, celebrada fa unes setmane,s evidencia, any rere any, l’alt nivell, la professionalitat, la dedicació dels ciutadans, i interès i afició que existeix envers l’esport. La vida saludable i esportiva de la nostra ciutat és molt gran i àmplia, augmentada amb iniciatives com els carrils bici o el Camí del Vi. Està més que justificada la nostra aposta i inversió cap a l’àmbit esportiu i de salut.”

pujar inici

Accessibilitat