Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Prop de 40.000 persones visiten la 358a edició de la Fira del Gall

20 de desembre de 2022

20 de desembre, Vilafranca del Penedès. - La Fira del Gall ha celebrat aquest cap de setmana la seva 358a edició. El parc de Sant Julià i el Pavelló Firal han acollit prop de 40.000 persones, sobretot famílies, parelles i grups d’amics, atrets per la gastronomia, el vi del territori i la cultura popular, tres dels eixos que representen aquest esdeveniment referent al sector.

La Fira del Gall, amb origen a l’edat mitjana, és l’ocasió perfecta per comprar el producte estrella, el Gall del Penedès amb IGP. Els visitants però, també han tingut l'oportunitat de comprar regals a la Mostra d’Artesania o tastar les propostes de la Mostra Gastronòmica.

Durant tot el cap de setmana, s’ha volgut reivindicar i promocionar les cinc varietats de raça de gallines penedesenca, especialment el Gall del Penedès amb IGP, mitjançant l’espai d’exposició Memorial Amadeu Francesch. A la mostra gastronòmica, amb propostes de restauradors/es de la zona que preparaven diferents plats cuinats amb Gall del Penedès amb IGP, a la gastrobotiga o comprant l’animal viu amb el servei d’escorxador posterior, tothom ha pogut gaudir de l’essència de la Fira del Gall. Amb aquest cap de setmana tan complet, la fira té com a objectiu mantenir l’interès per aquest producte de proximitat més enllà d’aquestes dates assenyalades.

Un terç dels visitants són vilafranquins i vilafranquines, però la fira captiva cada vegada un públic més divers i de més enllà de la vila, amb gran presència de visitants de la comarca, la Vegueria i la resta del país. L’interès es manté any rere any, amb una despesa per visitant similar a les anteriors edicions.

Una activitat destacada ha estat la 25a Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, tot un referent de cultura popular, amb bèsties convidades d’arreu del país per participar a la cercavila i el ball de lluïment final que han acompanyat als nostres Tomasot i Ballarica.

Des de l’organització, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, es fa una valoració excel·lent de l’edició d’enguany. Milers de persones de totes les edats han gaudit  a la vila  d’una de les fires amb més recorregut i més rellevants de Catalunya. Ja es comença a dibuixar l’edició de l’any vinent per continuar oferint una experiència única als visitants que uneix territori, gastronomia de qualitat, vins de la D.O. Penedès i cultura popular.

pujar inici