Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Propostes formatives de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

11 de gener de 2023

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya comença l’any amb una nova proposta formativa basada en la qualitat i la proximitat. La regidora d’Educació, Xell Montserrat, i la directora de l’EEC, Ester Garcia, han presentat les noves propostes “amb una visió de Catalunya, del sector de l’enoturisme i que es dirigeix tant a les persones que es volen formar per introduir-se en el sector com a professionals que volen especialitzar-se”, responent als objectius de l’escola:
-    Formació per a diferents públics: persones desocupades, formació continuada per a treballadors en actiu i titulació de tècnic superior en turisme.
-    Servei d’orientació professional per a la millora del reconeixement professional.

En l’apartat formatiu, a banda del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic Superior en Turisme especialitzat en Enoturisme que aquest mes de gener comença a preparar el proper curs amb jornades de portes obertes i visites personalitzades, aquest mes de febrer s’inicien dos cursos gratuïts per a persones en situació d’atur que tinguin interès en formar-se en el sector del turisme o la sommelieria. Són el ‘Certificat de Professionalitat de Venda de productes i serveis turístics’, que habilita l’estudiant per treballar en qualsevol activitat turística, i el ‘Certificat de Professionalitat de Sommelier’, que arriba a la vuitena edició. Les dues formacions tenen una capacitat màxima de 15 places cadascun.

Pel que fa a la formació continuada, adreçada a persones que ja treballen en el sector turístic, també aquest mes de febrer s’iniciarà la tercera edició del ‘Curs de Sommelier professional’, amb un model semipresencial i una capacitat per a 23 persones. I en el marc de les formacions del pla de formació de l’Enoturisme a Catalunya, totalment subvencionat, s’ofereix un curs de Creació de producte, incorporant la vessant històrica i els relats de vins al Penedès, amb la historiadora Alba Gràcia. “Teníem molta demanda per incorporar aquest formació, perquè cada vegada es valora més la possibilitat d’afegir el relat als productes per a diferenciar-los i fer-los més singulars”, ha explicat Ester Garcia.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha destacat la voluntat de l’Escola d’Enoturisme de “donar suport a un sector estratègic, per explicar aquest territori i el seu patrimoni i també per saber-lo valorar”. Montserrat afegeix que aquest suport ve acompanyat d’una formació “de qualitat, amb ponents referents entre els professionals del sector, i de proximitat”.

Roda de premsa

Novetats al servei d’orientació
Aquest any es reactiva el Servei d’Orientació per a persones treballadores i borsa de treball. A través d’aquest servei, una professional especialitzada en orientació professional assessorarà les persones interessades a millorar el reconeixement professional i a iniciar, si ho requereixen, processos d’acreditació de competències per a noves titulacions, a partir de la seva experiència. Aquest és un servei gratuït per als usuaris.

pujar inici