Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Recepció oficial als alumnes de Bühl que participen en un intercanvi amb l’escola Sant Josep

22 de octubre de 2007
Els estudiants, una trentena d’alumnes de 13 i 14 anys d’edat d’aquest centre escolar alemany, van ser rebuts per la regidora de Relacions Internacionals i Cooperació, Lourdes Sánchez, en un acte al qual també hi van assistir les famílies vilafranquines que els acullen.

L’origen de l’intercanvi es troba en una proposta que fa 4 anys els va fer el mateix Ajuntament de Bühl, ciutat agermanada amb Vilafranca del Penedès. L’intercanvi s’ha desenvolupat en diferents nivells progressius:
- El primer any es va intercanviar informació de l’entorn més immediat.
- L’any següent els escolars van intercanviar informació de caràcter més personal a través de correu ordinari.
- L’any passat la relació es va intensificar amb la participació de les dues escoles a la plataforma virtual de nivell europeu eTwinning.net. En aquest espai es va presentar el projecte comú ‘How much do you know about Vilafranca/Bühl?’. Aquest projecte va rebre el segell de qualitat eTwinning que ha possibilitat disposar d’eines diverses per realitzar intercanvi d’arxius, correus electrònics, xats, fòrums...
- Finalment, i després de l’intercanvi virtual, aquest any s’ha organitzat l’intercanvi real d’alumnes que van iniciar l’experiència a 6è curs d’educació primària i que ara estan cursant 3r d’ESO.

Els alumnes de la ciutat alemanya de Bühl són aquesta setmana a Vilafranca, allotjats a casa de les famílies dels alumnes de 3r. d’ESO de l’escola Sant Josep de Vilafranca del Penedès. L’idioma de l’intercanvi és l’anglès. Properament, es concretarà el viatge dels alumnes vilafranquins a la ciutat de Bühl i s’avaluarà la possibilitat d’iniciar l’experiència de nou amb un altre grup.

pujar inici

Accessibilitat