Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Engega la campanya ‘Practica el reciclatge’ per millorar els índex de recollida selectiva de residus a Vilafranca

12 de gener de 2022

La setmana vinent s’inicia a Vilafranca del Penedès la campanya Practica el reciclatge, que la Mancomunitat Penedès-Garraf impulsa per millorar el reciclatge de residus al territori. La iniciativa proposa a la ciutadania sumar-se al repte de millorar els índex de recollida selectiva d’una manera amable i divertida, tot emulant accions de la pràctica esportiva: un pla d’entrenament per fer una correcta separació de residus. El percentatge de recollida selectiva al municipi ronda el 40% i l’objectiu és iniciar una escalada necessària i imprescindible en aquests resultats per assolir, l’any 2035, el compromís europeu del 65%.

PLA D'ENTRENAMENT
De la mateixa manera que necessitem practicar esport per tenir una bona salut, necessitem practicar el reciclatge diàriament per cuidar el nostre entorn i la nostra butxaca. Per fer-ho et proposem aquest programa d’entrenament personal per dur a terme diàriament amb l’objectiu de convertir-te en tot/a un/a atleta del reciclatge.
I tu, ja practiques el reciclatge? Sumar-se al repte, depèn de tu

Fracció paper i cartró

Activitat
Quan reciclem el paper i cartró no només els hi donem una segona vida, sinó que també estalviem el 80% de l’energia i del CO2 produït en la fabricació de paper no reciclat!

1. Llença tots aquells residus propis d’aquesta fracció al cubell o bossa que hagis preparat per separar-lo.
2. Quan estigui plena, diposita-la al contenidor blau.
3. Si llences cartrons grans, recorda plegar-los i dipositar-los DINS del contenidor.

Encara pots fer més! Mira aquí

Fracció envasos lleugers

Activitat
Quan reciclem llaunes no només els hi donem una segona vida, sinó que per cada llauna reciclada, estalviem les emissions del tub d'escapament de 10 minuts en cotxe!

1. Llença tots aquells residus propis d’aquesta fracció al cubell o bossa que hagis preparat per separar-lo.
2. Quan estigui plena diposita-la al contenidor groc, d’envasos lleugers.

Encara pots fer més! Consulta-ho aquí

Fracció de vidre

Activitat
Quan reciclem els envasos de vidre no només els hi donem una segona vida, sinó que per cada 10 ampolles que es reciclen, s’estalvia l’energia i l’aigua de 6 rentats de roba!

1. Llença tots aquells residus propis d’aquesta fracció al cubell o bossa que hagis preparat per separar-lo.
2. Quan estigui plena, llença-la al contenidor verd, de vidre. Recorda que només ho pots fer fins a les 22h!

Encara pots fer més! T'ho expliquem aquí

Fracció orgànica

Activitat
La fracció orgànica es converteix en compost si la reciclem. Un adob pels nostres camps perquè les plantes que ens alimenten creixin amb més nutrients.

1. Llença tots aquells residus propis d’aquesta fracció al cubell que hagis preparat per separar-lo.
2. Utilitza les bosses compostables.
3. Quan estigui ple surt de casa i llença-ho al contenidor marró, de la matèria orgànica.

Encara pots fer més! Informa-te'n aquí

ACCIONS DE LA CAMPANYA

- Durant tota la campanya, es realitzaran tallers escolars a través del joc cooperatiu. En aquestes activitats als centres educatius, els alumnes s’introdueixen en diversos aspectes sobre com fer una correcta separació de residus i millorar els nivells de reciclatge.

- S’instal·laran diversos punts informatius a la ciutat per resoldre dubtes sobre la correcta separació dels residus i fomentar bones pràctiques per generar menys residus. Aquesta acció brindarà a la ciutadania l’oportunitat de jugar i aconseguir diversos articles reutilitzables, com bosses de ràfia, imants o porta-entrepans.

- Les xarxes socials de l’Ajuntament de Vilafranca desplegaran també durant aquestes setmanes la imatge i continguts comunicatius de la campanya del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat, així com el pla d’entrenament, que presenta d’una manera molt àgil i amena com fer una correcta separació dels residus. Els missatges educatius s’adrecen tant a la ciutadania com als comerços i les oficines, per tal que se sumin al repte de reciclar més i millor.

La campanya Practica el reciclatge s’emmarca la certificació Biosphere de destinació turística sostenible que té la ciutat des del 2017.

 

ODSODS11ODS12ODS13ODS14ODS15

pujar inici

Accessibilitat