Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Recital poètic nadalenc diumenge al claustre de Sant Francesc

14 de desembre de 2020

El proper diumenge 20 de desembre, a les 12 del migdia, tindrà lloc al  claustre de Sant Francesc, el recital poètic “Passa la llum per amagats camins...Nadal: Poesia i simbologia”, amb nadales de Verdaguer, Maragall, Sagarra, Carner, Foix, Espriu Martí i Pol, Palau i Fabre, Papasseit, Alavedra, Caterina Albert.

Es tracta d’una lectura de pomes de Nadal, la majoria nadales tradicionals. Aquests poemes contenen tots ells una riquesa expressiva simbòlica que ens apropa a conceptes com “sagrat, vida, intel·ligència, comprensió, visió, saviesa, naixement, veritat, misteri...

El Nadal és una festa antiga, ancestral, una festa d’origen precristià, una festa còsmica que celebrava una de les poques alegries segures de la vida arcaica: la llum. Els arcaics celebraven que, a finals de desembre, la llum reprèn la iniciativa a partir del solstici, a partir de la nit més llarga i el dia més curt de l’any. A poc a poc el dia s’anirà allargat. Cada jornada serà més clara. En els temps arcaics, aquest canvi de llum anticipava, en començar l’hivern, les alegries de la primavera i les esperançades collites de l’estiu.

La vida és un “venir a la llum”, la vida és un viure en la llum del sol o guiats en la nit per la llum de la lluna i les estrelles.

El recital estarà impregnat de tot aquest simbolisme del que està impregnada tota la poesia nadalenca.

La selecció de textos i la recitació anirà càrrec de Josep M. Verge, que comptarà amb la col·laboració de Joan Sàbat i d’Ia Palau amb l’acompanyament musical i de M. Carme Salvadó que ha realitzat les il·lustracions per aquest espectacle poètic.

Aquest és un acte d’accés lliure i gratuït però amb l’aforament limitat. Per poder-hi assistir cal abans haver fet reserva prèvia enviant un correu a: [email protected]

pujar inici

Accessibilitat