Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Regull: “Hi haurà una campanya i sancions severes contra l’incivisme”

02 de març de 2016

 

L'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i l'inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero, ha presentat aquest migdia la memòria de la Policia Local corresponent a l'any 2015. El regidor resumia la memòria afirmant que un any més “baixa la delinqüència a Vilafranca i això és una dada positiva, però ens queda molta feina a fer en matèria d'incivisme”. Montfort destacava també la creació al 2015 de la Unitat de Relacions amb la Comunitat (URC) “que afavoreix la relació directa dels agents amb la ciutadania i el teixit social, educatiu, cultural i comercial de la ciutat”. Repassant les diferents àrees de treball de la Policia Local, Montfort destacava l'estancament en el nombre d'actuacions (-3%) i en el nombre de detencions (102), les mateixes que al 2014. “Hem aconseguit baixar el nombre de detencions al Centre, que era on hi havia més conflictivitat”, deia. En l'Àrea de Policia Judicial, la tramitació de documents i la instrucció de diligències s'han mantingut respecte al 2014 mentre que el nombre de denúncies recollides per la policia (per robatoris, furts, danys, pèrdues, lesions, etc.) ha baixat un 5% respecte al 2014 i un 26% respecte al 2013, de 711 s'ha passat a 526. 

Pel que fa a l'Àrea de Trànsit, el regidor es mostrava satisfet que un any més ha baixa el nombre d'accidents de trànsit (-2%), no hi ha hagut cap accident mortal i el nombre d'accidents amb ferits greus ha baixat a la meitat. Pel que fa a les denúncies de trànsit, es manté la xifra respecte al 2014 si bé en les infraccions més habituals s'ha baixat un 19% en dos anys. “Això denota que s'ha millorat el nivell de civisme en la conducció”, explicava Montfort. 
Pel que fa a l'Àrea de Proximitat, el regidor destacava l'increment d'intervencions en casos de convivència ciutadana (molèsties entre veïns, per locals, al carrer, conductes incíviques) que han pujat un 14%, en serveis assistencials (persones malaltes, ferides, desorientades, malaltes mentals, èbries o indigents) que ha pujat un 12,7%. 

Finalment Montfort destacava que el 2015 la policia va rebre 7.012 trucades (un 7,1% més que el 2014) i va prestar gairebé 14.000 serveis (un 13% més que el 2014). “Això vol dir que la Policia no només actua a requeriment del ciutadà sinó a iniciativa pròpia. Unes 38 actuacions diàries”, afirmava el regidor de Seguretat Ciutadana. 

Campanya contra l'incivisme amb sancions 
Per la seva banda, l'Alcalde Pere Regull explicava que la memòria dóna a conèixer l'ampli ventall de tasques que fa la Policia Local (la mobilitat, la seguretat ciutadana, la policia de proximitat...) i anunciava per al 2016 la voluntat de fer un pas més contra l'incivisme. “Quan parles amb ciutadans o et reuneixes amb el veïnat dels barris, és el que genera més inquietud. Aquest any hi haurà una campanya informativa i sancions severes contra l'incivisme a Vilafranca”. L'Alcalde es referia sobretot a l'ús inadequat de les bicicletes, no recollir els excrements de gossos, orinar al carrer, les pintades en façanes o els cartells enganxats en llocs prohibits. “En 2 mesos de 2016 ja portem gairebé la meitat de multes per aquests motius que es van imposar l'any passat i pretenem mantenir aquest grau d'intensitat al llarg de tot l'any”, afirmava Regull. Les multes per aquestes infraccions poden arribar fins als 600 euros i en el cas de les bicicletes properament es canviarà l'ordenança municipal de circulació per tal que es puguin sancionar amb més severitat les conductes incíviques com la circulació per les voreres, l'excés de velocitat o en direcció prohibida, per exemple. 

 

pujar inici

Accessibilitat