Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Engega la campanya “Renaturalitzem Vilafranca” amb un concurs a Instagram

10 de maig de 2021

Des de dilluns 10 de maig, coincidint amb el mes de les flors, torna el concurs d’Instagram #VilafrancaNaturaAlBalcó21. L'objectiu del concurs és fomentar el verd urbà en balcons, patis i jardins i, alhora, promoure la compra en floristeries i productors de planter locals.

S’hi pot participar fins al 21 de juny, i es defineixen dues categories: ‘Balcons i finestres’ i ‘Jardins i patis interiors’. Per a cada categoria, s'han establert tres premis: un 1r premi per un valor de 150 euros, un 2n premi de 100 euros, i un tercer premi de 50 euros, a bescanviar per plantes i flors a les floristeries locals. També hi ha un premi addicional per un jardí o balcó de la comarca, també de 50 euros, a bescanviar en una floristeria de Vilafranca.

A més, si es va la Deixalleria Municipal durant aquest període, es pot demanar compost, un adob natural amb poder fertilitzant, obtingut a partir de la brossa orgànica que reciclem (cal portar el recipient, i amb un màxim d’un sac per viatge i setmana).

Durant els mesos de maig i juny, es preveuen altres actes com ara una passejada guiada per explicar les herbes remeieres que es troben a la muntanya de Sant Pau, una actuació de retirada de canya americana (espècie invasora) a la riera de l’Adoberia, amb la col·laboració de l’ADF La Carrerada, o un joc de pistes al Mercat del Dissabte, el dia 5 de juny, coincidint amb el Dia del Medi Ambient.

Viure a prop de la natura millora la qualitat de vida de les persones. Els espais verds fomenten els vincles socials, la pràctica esportiva... Molts estudis relacionen la proximitat a la natura a menys estrés, millor salut mental i menys riscos de patir malalties cardiovasculars o mort prematura, entre d'altres. Les zones verdes i l'arbrat viari ajuden a regular el microclima urbà (minimitzant l'efecte "illa de calor"), filtren contaminants atmosfèrics, i absorbeixen grans quantitats de CO2. I en el marc del Pacte d’Alcaldes, representen una contribució neta a la reducció de la petjada de CO2 del municipi.

Més informació a l’espai web mediambient.vilafranca.cat/renaturalitzem-vilafranca

   

pujar inici