Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El concurs d’IG 'Vilafranca Natura Al Balcó' enceta els actes de primavera “Renaturalitzem”

12 de abril de 2022

Aquesta primavera, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès programa diferents actes per donar a conèixer els espais verds de la ciutat i el seu entorn més proper, i promoure el verd de proximitat. Dissabte 23 d’abril, coincidint amb Sant Jordi, comença el concurs d’Instagram #VilafrancaNaturaAlBalcó22, amb l'objectiu de fomentar el verd urbà en balcons, patis i jardins. Els participants poden penjar una fotografia o vídeo d’un balcó o pati naturalitzat, des del 23 d’abril i fins al 31 de maig, i obtenir diferents premis econòmics que es podran bescanviar per plantes i flors a les floristeries locals. Igual que en els darrers anys, s’han establert dues categories: Balcons i finestres, i Jardins i patis interiors. Així mateix, també hi haurà un premi addicional per a un balcó o jardí de la comarca.

Durant els mesos d’abril i maig, es preveuen altres actes com ara tallers per aprendre a sembrar i plantar al Mercat dels Dissabtes, passejades guiades per conèixer plantes dels parcs de Vilafranca i de l’entorn proper, una actuació de neteja a la muntanya de Sant Pau organitzada conjuntament amb Penedès Verd, o un taller per aprendre a fer Hotels d’insectes, a l’Hort de Cal Gallina, organitzat per l’ADF La Carrerada. Així mateix, hi haurà un curs de formació en Horticultura Ecològica els dimecres 20 d’abril i 27 d’abril, i 4 i 11 de maig, a les 19h a l’Escorxador. Cal inscripció prèvia a [email protected]

Beneficis d’un entorn verd
Viure a prop de la natura i els espais verds fomenta els vincles socials, la pràctica esportiva, millora la salut mental i redueix els riscos de patir malalties cardiovasculars. L’arbrat viaria i les zones verdes ajuden a regular el microclima minimitzant l’efecte ‘illa de calor’, filtren contaminants atmosfèrics i absorbeixen CO2, entre d’altres beneficis.

Tota la informació es pot trobar a l’espai web mediambient

Cartell


 

pujar inici