Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Reunió de Marcel Esteve amb el secretari d'Estat d'Infraestructures

29 de novembre de 2007
L’objectiu de la reunió, a la qual també van assistir el secretari de Mobilitat de la Generalitat Manel Nadal i el regidor d’Urbanisme vilafranquí Francisco Romero, va ser analitzar l’estat d’execució de les obres de soterrament i cobriment de les vies al nucli urbà de Vilafranca i planificar millores tant en l’estació central de rodalies com en la futura estació intermodal.
Pel que fa al cobriment de les vies, la reunió va servir per fer un repàs al calendari previst de finalització i al procés que seguiran les obres de cobertura en els propers mesos. En aquest sentit, el secretari d’Estat va confirmar que les obres segueixen el calendari fixat el passat mes d’octubre i que a l’estiu de 2008 el cobriment total de les vies serà una realitat.
L’alcalde i el número 2 del Ministeri de Foment van tractar també sobre el projecte d’adequació de l’estació central de rodalies d’acord amb la nova configuració de la zona un cop soterrades les vies. L’Ajuntament de Vilafranca vol millorar la proposta presentada pel Ministeri de Foment i, en aquest sentit, es van pactar contactes tècnics entre les dues parts per tal d’avançar en el disseny d’un projecte de millores a l’estació de rodalies per tal que pugui oferir més serveis que en l’actualitat.
Finalment, Marcel Esteve va posar sobre la taula la proposta d’una nova estació intermodal que l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca vol situar al costat de la base de muntatge de la Línia d’Alta Velocitat. L’alcalde vilafranquí va exposar a Víctor Morlán la necessitat que Vilafranca i el Penedès puguin treure profit del pas del pas de la Línia d’Alta Velocitat, fent incidència que es tracta d’una aposta estratègica de la ciutat pel transport públic. El secretari d’Estat no va amagar que la prioritat del Ministeri de Foment és fer arribar l’AVE a Barcelona en la data que això sigui tècnicament possible. En aquest sentit, Morlán va declarar que el Ministeri estudiarà la viabilitat d’aquesta estació intermodal a Vilafranca, que ja compta amb el suport del Govern de la Generalitat.

pujar inici