Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Reunió de veïns del barri de la Girada amb l’alcalde Pere Regull

10 de juliol de 2018

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va participar ahir de la reunió amb el veïnat del barri de la Girada. Acompanyat dels regidors i regidores de l’equip de govern, Joan M. Montfort, Ramon Zaballa, Josep M. Martí i Anna Doblas, va atendre totes consultes i queixes que els veïns del barri van voler explicar a l’Alcalde i a l’equip de govern.
Una quarantena de veïns es van donar cita al local de l’Associació de Veïns de la Girada per fer-li arribar a l’Alcalde i la resta de regidors les diferents problemàtiques que afecten el barri. 
En la seva intervenció inicial, l’alcalde Pere Regull va destacar la construcció i entrada en funcionament el curs que ve del nou institut, “una obra que cal que la valorem molt, ja que a banda de ser un edifici molt modern i que donarà molta més vida al barri, és un dels dos únics instituts d’aquestes característiques que s’han construït a Catalunya en els darrers anys.” D’altra banda, l’Alcalde també va situar com a tema important “l’estudi que s’està fent per trobar un sistema que millori considerablement els problemes que generen els arbres a les rambles del barri.” Regull va insistir que no és un problema de fàcil resolució, ja que no es pot treballar per fases, “però que l’estudi s’està fent, i s’estan buscant sistemes que facilitin el creixement de les arrels sense que aquestes generin perill per a les persones, i es pugui garantir l’accessibilitat a les rambles.”
El tercer tema que l’alcalde Regull va voler tractar amb els veïns va ser l’evolució en les obres d’urbanització de la llosa: actualment s’està finalitzant la fase d’obres que resol l’entrada de Vilafranca per la carretera de Vilanova, i que serà també el punt i final a l’allargament del passeig Rafael Soler fins a la plaça de la Creu de Santa Digna, que inclou la col•locació de l’antiga creu de terme. 
Entre els temes més debatuts, es van tractar l’incivisme de les persones per molèsties i brutícia als carrers, el mal ús dels contenidors, l’alta velocitat dels vehicles en alguns trams del barri, o la poda d’arbres, en alguns carrers concrets.

pujar inici