Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Serveis Mèdics Penedès cedeix un parc mòbil d’educació viària a Vilafranca

29 de abril de 2019

L’Ajuntament de Vilafranca i Serveis Mèdics Penedès han signat un conveni pel qual SMP cedeix un parc mòbil d’educació viària amb l’objectiu de promoure activitats formatives i d’aprenentatge per a la mobilitat segura adreçades a infants i joves. El conveni ha estat signat aquest migdia per part del regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i pel director de SMP, Josep Panyella. Vilafranca serà la població on s’estrenarà aquest parc mòbil.
Joan Manel Montfort ha destacat que ens darrers anys s’ha donat un impuls important a les tasques d’educació viària. “Hem detectat un interès creixent en els centres educatius per aquest tipus de formació. Els centres reclamen aquest servei i hi ha una bona acollida. Per part de l’Ajuntament ho hem reforçat adaptant l’horari de l’agent que imparteix aquesta formació a l’horari escolar. Això ha fet augmentar la presència a les escoles i instituts de la ciutat amb formació adaptada a cada edat, des de P3 fins a batxillerat”, ha dit el regidor. Montfort ha recordat el conveni amb MAPFRE que portarà un parc infantil a Vilafranca aquest 2019 o l’activitat Canvi de marxa, que ofereix Mutual de Conductors adreçada a l’alumnat de secundària, cicles i batxillerat. “Han augmentat les escoles i instituts de Vilafranca on s’imparteix aquesta formació. El creixement en nombre d’alumnes ha doblat les xifres de 2015. De fet aquest any esperem arribar als 3.000 alumnes”, ha remarcat el regidor de Seguretat Ciutadana.
Joan Manel Montfort ha lloat el projecte de SMP de cedir un parc mòbil per promoure activitats d’ensenyament i aprenentatge d’educació per a la mobilitat segura adreçades als infants i joves de la comarca de l’Alt Penedès. “Es tracta d’un circuit desmuntable que es pot situar al mateix centre educatiu o en algun espai públic proper. Ens va com anell al dit perquè potencia l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport, la mobilitat sostenible i el respecte al medi ambient”, ha destacat el regidor.
Per la seva banda, el Dr. Josep Panyella ha posat èmfasi en la voluntat de SMP de “col.laborar amb les institucions per potenciar la formació i conscienciació en la conducció de vehicles i així disminuir la sinistralitat a la comarca de l’Alt Penedès”.
El parc mòbil d’educació viària de 20,5 x 11 metres, i que es podrà cedir a d’altres municipis, consta de 5 bicicletes i 1tricicle dissenyats per a l'ensenyament amb seient de fàcil regulació,  cascos, i armilles reflectores, 20 senyals, 2 semàfors per vianants i vehicles, un circuit compost per 8 catifes, 3 passos de vianants, una catifa amb la llegenda STOP i línia de detenció, 20 cons per a suport d'exercicis que realitzi l'educador, una rotonda central i 2 semàfors.

 

pujar inici

Accessibilitat