Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Setmana Europea de la Mobilitat convida a reflexionar sobre les possibilitats de desplaçar-se d’una manera més sostenible

14 de setembre de 2021

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2021 sota el lema ‘Fes salut. Mou-te de manera sostenible’. L'Ajuntament de Vilafranca i diverses empreses i entitats han programat diferents actes amb l'objectiu de promourehàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. La presentació de les activitats ha estat presentada pel regidor de Projectes Estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz, i la regidora de Medi Ambient, Lourdes Sànchez.

Sànchez ha recordat que Vilafranca està adherida des de l’any 1990 a aquestes accions que anualment s’organitzen a nivell general per “conscienciar i sensibilitzar sobre la necessitat de promoure nous hàbits a l’hora de desplaçar-se, fer salut i reduir les emissions i el seu impacte en el medi ambient”.

Per la seva banda, Aureli Ruiz remarcava que els actes que es duran a terme al llarg de la Setmana Europea de la Mobilitat “ens ajudaran a potenciar alguns dels objectius del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible aprovat recentment”.

Així, del 16 al 22 de setembre el servei de bus urbà, que ha estrenat nova empresa concessionària aquest estiu, serà gratuït per tal que persones que habitualment no l’utilitzen el coneguin.

El dissabte al matí, 18 de setembre, tothom podrà participar en el sorteig de 40 carretons de la compra dipositant el tiquet de compra de qualsevol parada del Mercat del dissabte, i posar-lo a l’urna que es podrà trobar al Punt d’informació ‘Mou-te pel Zero’, davant l’Ajuntament.

Diumenge 19 de setembre, de 10 a 14h, hi haurà la gimcana familiar Orienta't amb el Capità Vitamines!, organitzada per Infadimed, amb punt de trobada a la plaça Jaume I. D’11 a 13h, hi haurà la passejada de natura “Tastet de tardor”, que s’iniciarà a la cruïlla del Balcó de les Clotes amb el camí de Pacs, i arribarà fins a Sant Pau. També tindrà lloc la tradicional Pedalada Verda organitzada pels Castellers de Vilafranca, a les 10h, a la rambla Sant Francesc.

Les tardes del dilluns 20, dimarts 21 i dimecres 22, la rambla de Nostra Senyora es tallarà al trànsit de les 17 a les 20h, per convertir-se en una petita fira on hi hauran diversos tallers i mostres adreçades a un públic general i familiar; tothom es podrà informar de com funciona el vehicle compartit de l’empresa MecCarsharing, conèixer el nou bus urbà híbrid i vehicles de diferents serveis municipals que es van electrificant, es podrà participar en un taller de Nordic Walking, fer crispetes tot pedalant, participar en un taller de reparació de bicicletes,... i participar a la IV cursa de transports organitzada per la Plataforma pel Transport Públic (PTP), amb sortida des de diferents hospitals de l’àrea sanitària i arribada a la rambla de Nostra Senyora. Cada dia la temàtica serà diferent: dilluns a l’àmbit de la salut, dimarts al canvi climàtic i dimecres a la mobilitat i la seguretat. Diverses entitats i serveis municipals col·laboren transversalment en aquests tallers i mostres.

Aquestes actuacions van en la línia del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, dels objectius de la certificació Biosphere i del compromís adquirit en el Pacte d’Alcaldes/esses per l’Energia Sostenible i el Clima per tal de reduir la petjada de carboni de Vilafranca.

Es pot consultar el detall de tots els actes al web www.vilafranca.cat

      

pujar inici

Accessibilitat