Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

S’inicia el seminari 'On han estat les dones? Lluitadores i creadores contemporànies'

17 de octubre de 2007
El curs, que va a càrrec de la historiadora Àngels Dalmau, es realitza a la seu del Casal de les Dones, a la plaça de la Verema, 1, 1r, tots els dimecres de les 2/4 de 7 a les 8 del vespre, fins al proper 12 de desembre.
El seminari proposa una selecció de les artistes més representatives de diferents països que aporten la seva mirada de dona sobre les emocions, sentiments i pensaments que la condició femenina ha suggerit a les dones creadores durant segles. Un dels aspectes més interessants és que la convocatòria presenta també textos desconeguts i inèdits fins ara: de les primeres descripcions eròtiques, al relat d’un frustrat matrimoni convencional on la dona era presonera de quatre parets passant per la descripció de la lluita social per millorar l’educació de la dona o la narració de la batalla política i humana que suposava l’exili.
El seminari es divideix en dos blocs. El primer bloc se centra en les escriptores en el sentit més estricte, on s’hi poden trobar poetes, narradores o assagistes de primer ordre. El segon bloc està dedicat a la història del feminisme a partir de les autores que van tenir un clar objectiu reivindicatiu en les seves obres i en les seves vides: les reformistes.
El curs és gratuït i per fer les inscripcions cal contactar amb el Casal de les Dones, telèfon 93 890 32 18.

pujar inici

Accessibilitat