Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Diumenge hi haurà l’activitat “SUMA MINUTS, SUMA SALUT” al Complex Aquàtic de Vilafranca

19 de abril de 2022

El Servei d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca i els dos CAP de Vilafranca (Vilafranca Nord i Alt Penedès) han unit esforços per organitzar conjuntament una activitat festiva el matí del diumenge 24 d’abril en el marc del Dia Mundial de l’Activitat Física i la Salut (DMAF) i dels nous programes de prevenció i promoció de la salut a l’Atenció Primària SUMA SALUT.

L'objectiu del DMAF és promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d'aquesta pràctica enfront del sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals.

Aquest treball de coordinació interdisciplinar i entre administracions per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física es plasmarà en un ampli programa d’activitats amb el lema SUMA MINUTS, SUMA SALUT que tindrà lloc diumenge 24 d’abril als espais exteriors del Complex Aquàtic. L’horari serà de 9.30 a 13.30h i l’accés serà gratuït. S’oferirà un ampli ventall d’activitats per a tots els perfils i franges d’edat.

Entre les 9.30 i les 13.30h hi haurà tot un seguit d’ofertes d’activitat física en format de tallers (alguns en un horari concret i altres que es podran realitzar durant tota la franja horària) i l’objectiu serà que les persones participants aconsegueixin sumar com a mínim 30 minuts d’activitat física en les activitats que vulguin. Al final de l’esdeveniment se sumaran tots els minuts d’activitat física que han fet cada persona. Les persones que aconsegueixin un mínim de 30 minuts d’activitat tindran un “premi” consistent en un esmorzar/piscolabis saludable.

Les activitats seran una àrea d’activitat física per sumar minuts en aparells de córrer, caminar,  remar o pedalar, tallers de bitlles catalanes, de slackline (caminar sobre una cinta estàtica), de teles acrobàtiques, de pàdel-fitness, de meditació, gimcana amb Segway, activitat de zumba en família, zona de jocs, etc.

Àrea de salut

Durant tot l’horari de l’activitat hi haurà una carpa amb tallers pràctics de com confeccionar diferents esmorzars saludables, i on les famílies podran visualitzar diferents vídeos d’hàbits i esmorzars saludables. A l’espai de l’Hídric se servirà un batut natural de fruita a tots les persones que realitzin un mínim de 30 minuts d’activitat física.

Tota la informació de l’activitat es pot trobar en l’enllaç següent: https://www.vilafranca.cat/agenda/suma

pujar inici

Accessibilitat