Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca celebra amb èxit el Catalunya Summit, el primer congrés d'emprenedoria i innovació per a joves

12 de maig de 2022

La coorganització de l’Ajuntament de Vilafranca i Tandenn, l'associació que aplega emprenedors, innovadors i empreses del Penedès i el Garraf, ha valorat com un èxit rotund el Catalunya Summit, el primer congrés d’emprenedoria i innovació per a joves que es va celebrar dissabte passat 7 de maig a la ciutat. Finalment totes les inscripcions es van exhaurir amb unes 260 persones i molta participació a les diferents ponències.

Els 260 assistents que van participar durant tota la jornada van compartir interessos per l’emprenedoria, amb inquietuds innovadores i amb jovent que ja té la seva pròpia idea de negoci.

La jornada es va organitzar en tres blocs temàtics amb ponències i tallers manipulatius i vivencials que es feien de forma simultània amb l’objectiu que els assistents trobessin sempre allò que més els interessés. Cadascun dels blocs temàtics  constava de 5 sessions d'innovació, 5 d'emprenedoria i startups, 5 que testejaven i experimentaven metodologies i tendències i 2 keynotes amb experts reconeguts.

El Catalunya Summit va programar un cartell amb prop de 20 ponents de màxima categoria, experts cadascú en la seva matèria, que van poder proporcionar unes xerrades molt didàctiques d’uns 30 minuts de duració. La participació del públic va ser la clau per connectar cos i ment al 100% amb les diferents ponències, totes de molta qualitat.

La jornada també va fomentar la interrelació entre els participants amb espais exclusius per al networking (esmorzar innovador i dinar inclòs), i més de 10 activitats d’oci i cultura per als acompanyants. D’aquesta forma també es potenciava l’oferta lúdica, cultural i comercial de Vilafranca del Penedès.

Pitch competition

El punt i final de l’esdeveniment es va fer amb  un autèntic i original “pitch competition”. Una competició on diversos grups de joves es van classificar per debatre, davant d’un jurat professional, el seus projectes desenvolupats durant tot el curs. El guanyador va ser  “Food to Feed”: una proposta per crear aliment a partir del processat d’excedents i residus alimentaris, i van guanyar els accèssits el projecte “Rombbus”, una iniciativa que consisteix en dotar les taules de surf d’un material antilliscant elaborat a partir del suro, i la proposta anomenada “El Poder de les Joies”, una col·lecció de joies pensades i dirigides a un públic femení fetes  amb plata de llei i silicona. Es tracta de peces polivalents, ornamentals i funcionals elaborades amb una tècnica diferent i pensades per donar plaer en una o diverses zones del cos.

La primera edició del Catalunya Summit, el congrés d’Emprenedoria i Innovació per a Joves, va comptar amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, la Fundació Pinnae, el Centre d’Ensenyaments Tècnics del Penedès, la Xarxa de Telecomunicacions Alternatives i Link Up. A més a més de la col·laboració de 20 empreses de primer nivell.

Més informació al web: www.catalunyasummit.cat

pujar inici

Accessibilitat