Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Tallers d'hàbits de salut i higiene dental a les escoles de Vilafranca

04 de febrer de 2021

L’Ajuntament de Vilafranca ha rebut de l’empresa Serveis Mèdics Penedès uns 500 kits d’higiene dental per als tallers que es duen a terme a totes les escoles de Vilafranca en el marc del pla “Salut, escola i comunitat” (PSEC). Es tracta d’una proposta educativa elaborada pels diferents agents de salut del territori i adreçada als centres educatius de Vilafranca. El PSEC té com a objectiu principal millorar la salut d’infants i joves mitjançant la realització d’accions que afavoreixin conductes positives en relació amb la salut individual i col·lectiva i la generalització d’hàbits saludables.

Els tallers “Estima les teves dents” es realitzen a 1r curs d’educació primària i es fan simultàniament amb la revisió de les dents que realitza el servei d’odontologia del CAP (Centre d’Atenció Primària).

En aquest taller es treballa l’hàbit del raspallat de dents per prevenir l’aparició de malalties bucodentals. El taller es realitza a l’aula i té una durada d’una hora i mitja, i consta de dues parts: una part teòrica, amb un suport audiovisual, i una part pràctica, que inclou el raspallat de dents i el control del bon raspallat.

Aquest matí s’ha fet la donació simbòlica d’aquests kits d’higiene dental en què han participat les regidores d’Educació i de Salut, Xell Montserrat i Anna Doblas, i el  gerent de Serveis Mèdics Penedès, Josep Pañella. La regidora de Salut, Anna Doblas, explicava que en els tallers escolars “Estima les teves dents” hi participaran uns 440 infants de 1r curs d’educació primària de totes les escoles. “Consten d’una part teòrica i una part pràctica, al final de la qual es lliura als infants un kit perquè se l’emportin a casa i puguin posar en pràctica els hàbits que han après”, ha comentat. Per la seva banda el Dr. Pañella ha explicat que els kits consten de pasta de dents, un raspall i fluor per glopejar un cop a la setmana. Es mostrava satisfet de poder col.laborar amb l’Ajuntament “perquè els infants des de ben petits adquireixin hàbits de vida saludables”. En el mateix sentit s’expressava la regidora d’Educació, Xell Montserrat, agraint en aquest cas a SMP “la col.laboració i l’acompanyament en aquests tallers als centres educatius per fer difusió dels hàbits de vida saludable en els infants, així com fer evident tot aquest gruix d’accions que des de l’Ajuntament es fan arribar als centres”.

pujar inici

Accessibilitat