Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Tallers d’arts i oficis medievals per a infants a Vilafranca en el marc de la programació Comparteix la màgia!

22 de desembre de 2021

L’Ajuntament de Vilafranca oferirà tallers d’arts i oficis medievals dins dels actes de la programació Comparteix la màgia! El servei d’Educació de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Escola Municipal d’Art Arsenal ha impulsat una proposta d’activitats educatives nadalenques que es portarà a terme durant els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i el 3 i 4 de gener i que forma part del programa d’actes nadalencs que ha impulsat el consistori.

Es tracta d’un itinerari de quatre tallers vinculats en la temàtica de l’Art i els Oficis on els infants aprendran diferents tècniques d’art relacionades amb els oficis de joieria, ceràmica, fusteria, art i disseny.

Es muntaran quatre espais, un per a cada taller i en grups de cinc o sis s’anirà passant per cadascun dels tallers (tallers de cinc minuts) que culminarà amb un taller final de disseny d’una bossa de roba en la qual s’emportaran les diferents peces realitzades a cada taller.

Els diferents tallers d’Arts i Ofici que es realitzaran en l’itinerari són Taller de Raku (ceràmica), Taller de joieria amb pedres de riu, Taller de mandala i Taller de fusta i llana (bossa de roba).

Els tallers van destinats a infants de 5 a 12 anys, i hi podran anar acompanyats d’una persona adulta. Tindran lloc al claustre dels Trinitaris (carrer de la Font, 43) en horari de matins d’11 a 13h i de tardes de 17.30h a 19.30h.

L’alumnat de 3r i 4t de primària de les escoles ha participat en l’elaboració dels Estendards Medievals, que seran exposats al claustre dels Trinitaris, juntament amb l’Arbre de Nadal elaborat el curs 2020-21 pels infants de cicle inicial, durant els dies que es realitzaran els Tallers d’arts i oficis Medievals. Així els infants i les seves famílies podran veure les seves obres d’art mentre realitzen els tallers. 

Gràcies a la implicació de les escoles de Vilafranca aquesta iniciativa educativa tindrà un gran impacte pel que fa a la generació d’oportunitats educatives, ja que beneficiarà més de 1.000 infants i connectarà espais i temps educatius, reforçant l’equitat educativa i la igualtat d’oportunitats. 

És obligatori l'ús de la mascareta i rentar-se les mans amb hidrogel en entrar a l'espai dels tallers. L'accés estarà regulat per garantir la distància entre els visitants i l'aforament legal de l’espai.

Amb l’objectiu de fer visible i posar en valor les activitats i aprenentatges que adquireixen els infants fora de l’escola, els infants de 3r i 4t de primària que han rebut el Passaport Edunauta podran portar el seu passaport perquè els posin un segell acreditatiu d’haver participant a l’activitat.

ODSODS4ODS12ODS17

pujar inici

Accessibilitat