Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Taules de treball a nivell local i comarcal amb els diferents sectors econòmics per donar resposta a la crisi pel COVID19

29 de abril de 2020

L’Ajuntament de Vilafranca està impulsant i coordinant taules de treball per tal de debatre les mesures que es poden impulsar des dels diferents sectors i de les diferents administracions per reactivar l’economia del territori. Aquestes trobades, que tenen lloc de forma telemàtica amb els agents econòmics més representatius de la comarca, es van iniciar aquest dilluns amb una trobada de la Taula Local per a la reactivació econòmica integrada pels agents econòmics més representatius del municipi. Hi van participar representants polítics i tècnics de l’Ajuntament de Vilafranca, tècnics de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona, representants de la Federació Empresarial del Gran Penedès, de les associacions de  comerciants Centre Vila i de la Girada, del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès, del Gremi d’Instal·ladors del Penedès i del  SECOT.

A nivell comarcal, l’Ajuntament de Vilafranca conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha organitzat per aquest dimecres la primera trobada de la Taula Comarcal per a la reactivació econòmica, en què han participat representats del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Vilafranca conjuntament amb els de la FEGP, Cambra de Comerç, Servei d’Ocupació de Catalunya, Agència Acció de la Generalitat,  UGT, CCOO, Intersindical SCS i els ajuntaments de Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Gelida, Castellet i la Gornal i Olèrdola.

Aquesta trobada, que recuperaria l'esperit de la Taula d'Industrialització que ja es va celebrar entre els anys 2014 i 2016, vol  posar en comú totes les aportacions que es puguin rebre per tal de generar un pla d'acció destinat a la reactivació econòmica del territori. No s'hi han incorporat el sector vitivinícola ni el de l'enoturisme perquè ja disposen dels seus propis fòrums de trobada. Tanmateix, caldrà coordinar posteriorment les diferents propostes entre els diferents sectors.

L’objectiu d’aquestes taules de treball i de debat és elaborar conjuntament un pla d’acció per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia i per a la reactivació econòmica comarcal.

A nivell local de Vilafranca, es complementarà el pla d’acció amb aquelles mesures que s’acordin a nivell polític local amb la participació de tots els grups municipals, així com amb les propostes recollides a través d’una enquesta a les empreses que s’està difonent via correu electrònic, web i telèfon del Servei de Promoció Econòmica. També es tindran en compte els informes d’entitats i experts amb la finalitat de diagnosticar la situació i recollir propostes de mesures a emprendre.

En aquestes primeres reunions telemàtiques s’han fet aportacions en el sentit d’aplicar mesures a curt termini encaminades a resoldre problemes de liquidesa i mesures a mitjà termini de caràcter més estratègic per incidir en la recuperació econòmica i l’adaptació de les empreses als nous escenaris. Els representants de les entitats han demanat que es comparteixin les propostes del pla, validar-les i prioritzar-les i han agraït ser escoltades. En el transcurs de les reunions es van fer aportacions d’interès, algunes d’elles de caràcter innovador.

pujar inici

Accessibilitat