Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca fa una aportació de 4.000€ al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) per a Ucraïna

30 de març de 2022

La invasió i el bombardeig d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus, la situació de guerra oberta al territori ucraïnès i la seva extensió en l’àmbit regional ha desencadenat un context de crisi humanitària aguda.

El nombre de víctimes civils i els danys a les infraestructures crítiques van augmentant, fet que provoca greus conseqüències humanitàries a la població de les zones més afectades. Les hostilitats en curs també continuen interrompent les cadenes de subministraments locals i l’accés als aliments, medicaments i altres articles bàsics.

En aquest context, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) ha fet una crida als ajuntaments adherits perquè facin aportacions. L’Ajuntament de Vilafranca, en el marc de la regidoria de Solidaritat i Cooperació, ha respost a la crida i ha signat el compromís de destinar 4.000 euros al projecte 3699. SUPORT A LA POBLACIÓ VÍCTIMA DEL CONFLICTE ARMAT A UCRAÏNA.

Des del món local es vol contribuir a facilitar una resposta humanitària eficaç, àmplia i oportuna a les zones afectades. En un context de patiment extrem de la població civil, és fa necessari atendre les necessitats humanitàries agudes de les víctimes del conflicte armat a Ucraïna.

Aportacions individuals

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, destaca que l’Ajuntament de Vilafranca és membre des de l’any 1987 del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i que participa activament, “essent membre de diverses comissions de treball i col·laborant també en les campanyes d’emergència”. Arroyo ha recordat també que tothom pot fer aportacions econòmiques a títol individual a les campanyes que les diverses ONG que estan treballant sobre el terreny en suport a les persones refugiades d’Ucraïna. Es pot fer la consulta en l’enllaç següent:

https://solidaritaticooperacio.vilafranca.cat/noticies/ajudarefugiatsucraina

 

pujar inici

Accessibilitat