Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Un grup de 50 persones de la ciutat agermanada de Bühl visiten Vilafranca

25 de març de 2019

Des de dijous i fins avui dilluns, un grup d'unes 50 persones de  la ciutat agermanada de Bühl-Vimbuch han estat a Vilafranca. Pertanyen a dues associacions, una de recerca històrica i l'altra de voluntaris d'horticultura i jardineria. En agraïment a Vilafranca, van obsequiar la vila amb una prunera típica de Bühl, que fa prunes blaves i molt dolces.
El grup va visitar Barcelona, va participar a l'assaig dels Castellers de Vilafranca on va aprofitar per descobrir Cal Figarot i dissabte van ser rebuts al Saló de Plens de la Casa de la Vila per la regidora de Relacions Internacionals, Xell Montserrat. A continuació es va plantar la prunera al Parc de la Pau amb la col.laboració de Nou Verd representada pel seu president Xavier Vallès.
En el seu parlament, Xell Montserrat va presentar Vilafranca a través dels tres eixos: cultura i patrimoni, cultura i territori de vi i sostenibilitat, amb qui amb Bühl s’ha compartit i après projectes com 'Vinyes per calor". Montserrat va agrair “la voluntat de voler-nos conèixer i poder explicar a través de la seva pròpia vivència qui som”. En nom de Vilafranca la regidora va fer obsequi de tres ceps, amb l'analogia de l'esperança, ja que “tal com passa a la vinya, després de mesos de ceps sense fulles, sempre torna la primavera amb el moment anhelat de quan el cep plora”. Xell Montserrat va cloure l'acte convidant el grup a tornar sempre que vulguin, ja que Vilafranca també és casa seva.
Els dos presidents de les dues associacions i un representant de l'Ajuntament de Bühl (Vimbuch), Manuel Royal, casat amb la vilafranquina i resident a Bühl, Sara Font, amb parlaments en català i alemany van agrair molt l’hospitalitat i van oferir el suport en aquests moments difícils que viu el país. Van destacar l'interès dels visitants per la nostra cultura i tradicions i que actes com aquest enforteixen més Europa que no pas algunes visites d'alts càrrecs. 
Dissabte a la tarda el grup va gaudir d'una visita guiada pel centre de Vilafranca, on van visitar l'Ajuntament, la basílica de Santa Maria (amb interpretacions a l’orgue de la mateixa Xell Montserrat), el Palau Baltà, Vinseum i l’església i el claustre de Sant Francesc.

pujar inici