Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Una cinquantena de zones de càrrega i descàrrega de Vilafranca estaran regulades mitjançant una aplicació mòbil

11 de abril de 2023

Aquest mes d’abril l’Ajuntament de Vilafranca implantarà un nou sistema per regular la utilització d’una cinquantena de zones de Distribució Urbana de Mercaderies (DUM), conegudes també com a zones de càrrega i descàrrega. Aquestes zones, situades als voltants del barri del Centre i en els eixos més comercials de la ciutat, estaran regulades mitjançant una aplicació mòbil anomenada Blinkay, a la qual els conductors de vehicles industrials com furgonetes i camionetes que facin tasques logístiques s’hauran de registrar obligatòriament per poder-les utilitzar. Un cop descarregada l’aplicació al mòbil, els transportistes hauran de geolocalitzar el seu vehicle, seleccionar la zona DUM, activar l’estacionament per un temps màxim de 20 minuts i desactivar-lo abans de marxar. La utilització de les zones de càrrega i descàrrega serà totalment gratuïta com fins ara.

Durant la setmana vinent es començaran a instal·lar les plaques informatives en totes les zones DUM afectades i el personal de l’empresa VOPI, encarregada del control de les zones blaves i de les zones DUM, farà una tasca informativa distribuint avisos entre els vehicles que estacionin en aquests espais. Es donarà un marge d’uns 10 dies per tal que els transportistes es vagin adaptant a la nova situació. Passat aquest període, els vehicles que no utilitzin l’aplicació mòbil o excedeixin els 20 minuts establerts per realitzar els treballs de càrrega o descàrrega podran ser sancionats.

La nova regulació de les zones DUM és una de les accions previstes en el Pla de Mobilitat Urbana de Vilafranca amb la que es pretén facilitar la tasca de les empreses i autònoms que realitzen tasques logístiques i evitar l’ocupació d’aquestes zones per part d’altres vehicles que no fan aquesta funció. Alhora es pretén evitar que els vehicles de transport hagin d’estacionar en llocs no permesos i alhora aconseguir una ciutat més transitable, menys sorollosa i amb més qualitat ambiental.

pujar inici