Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Una conferència i una xerrada a l’entorn de l’exposició “Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col•lecció MACBA”

16 de gener de 2018

El proper dimarts 23 de gener tindran lloc una conferència i una xerrada a l’entorn de l’exposició “Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col•lecció MACBA”.
David Armengol, comissari de l’exposició i Tere Recarens, artista, aportaran les eines per comprendre amb més profunditat l’exposició que es va inaugurar el passat divendres a la Sala dels Trinitaris.
Conferència, dimarts 23 de gener a les 16h, Escola Municipal d’Art Arsenal
David Armengol (Barcelona, 1974), n’és el comissari independent que combina la seva pràctica de curador amb altres activitats paral•leles com la gestió cultural i la docència. Especialment interessat en la condició social de l'artista i la funcionalitat o disfuncionalitat de l'art, els seus projectes aborden temàtiques sensibles al contacte amb altres àmbits d'estudi com l'antropologia, la psicologia, la literatura o la música.
El comissari de l’exposició, David Armengol, impartirà la conferència Cap a una lectura entusiasta de l’art contemporani.  Aquesta conferència funciona coma punt de partida que potencia la visió de l’art contemporani sota el prisma de l’entusiasme, una mirada que es complementa des de dues lectures contemporànies: la visió genèrica de la pràctica artística mitjançant referents específics –artistes, exposicions, moments...- i un relat vinculat a la biografia professional del comissari.
Conversa amb Tere Recarens, artista i el David Armengol, comissari La pràctica artística: la biografia com a eina de treball. Dimarts 23 de gener a les 18.30h, a la sala dels Trinitaris.
En aquest cas, la conversa entre l’artista i el comissari se centrarà en els aspectes biogràfics que determinen les dinàmiques i processos artístics de Tere Recarens. En aquest sentit, aspectes com l’idioma o les rutines de determinats contextos on l’artista ha treballat permetran anar presentant algun dels seus projectes més recents.
Tere Recarens (Arbúcies, 1967) comença a exposar el seu treball a principis dels anys noranta. Es seus projectes es caracteritzen per una anàlisi exhaustiva de l’experiència directe com a gest vital. En aquest sentit, els seus viatges i la seva biografia ha anat configurant gran part de la seva trajectòria. Utilitzant la diversió com a valor primari, la seva incursió en determinats contextos culturals dona lloc a múltiples revisions de la seva condició d’artista. Així, l’artista genera una mena d’autoretrats que es defineixen a partir d ela seva capacitat d’adaptació i de lectura de l’entorn i de les relacions amb els altres.
L’obra d’aquesta artista que es pot veure a l’exposició “Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col•lecció MACBA” és la que porta per títol Fucking Glory (Puta glòria) és una instal•lació de bufandes que revisa els missatges reivindicatius i de pertinença que genera la noció d’afició. 
Tant la conferència a l’escola Arsenal com la conversa a la Sala dels Trinitaris seran d’accés lliure i d’entrada gratuïta.

pujar inici

Accessibilitat