Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Una desena d’actes per celebrar la 19a Setmana de la Gent Gran de Vilafranca

22 de maig de 2023

La setmana vinent, entre dilluns 29 de maig i diumenge 4 de juny, tindrà lloc la 19a Setmana de la Gent Gran de Vilafranca.

En total seran una desena d’actes que suposen fer la cloenda d’un curs en què els Casals de Gent Gran han posat en marxa una àmplia oferta formativa, cultural, de creixement personal, amb activitats socials i lúdiques i que ha comptat amb una gran participació, amb activitats musicals, de cant coral, de ball, d’educació física, sortides culturals, cursos d’alfabetització digital, cursos de llengua, xerrades i conferències sobre salut, etc. També s’han fet tallers de la memòria, tallers de salut i activitats pròpies dels projectes contra la solitud no volguda o el de les persones vulnerables.

El programa

L’edició d’enguany de la Setmana de la Gent Gran s’iniciarà amb l’acte solemne del pregó que tindrà lloc el dilluns dia 29 de maig, a les 19h, al Saló de sessions de la Casa de la Vila. En aquesta ocasió la pregonera serà Carme Via Suñé, llicenciada en Filosofia i Lletres i Pedagogia, mestra jubilada i expregonera de la Festa Major l’any 1994.

Dimarts dia 30, a les 18h, hi haurà una ballada de sardanes amb la cobla Catània a la rambla de Sant Francesc.

El 31 de maig hi haurà una exhibició de balls en línia a càrrec dels grups de ball dels casals municipals del Tívoli i de l’Espirall a partir de les 18h al parc Tívoli.

El dijous dia 1 de juny, s’oferirà un Concert Coral, a les 19h, al Casal-Societat La Principal de Vilafranca amb la participació de la Societat Coral El Penedès-el “Coro”.

Divendres 2 de juny, a les 18.30h, el grup de Teatre Gran de Vilafranca representarà a Cal Bolet l’obra La matança del porc.

Dissabte 3 de juny, a les 17h, tindrà lloc la Festa de la Gent Gran i l’homenatge a les parelles que celebren les seves Noces d’Or. Aquesta festa està adreçada a les persones majors de 75 anys i es farà al Pavelló Firal. Per arribar-hi, aquest dia hi haurà un servei de bus llançadora gratuït des de la parada de bus de la plaça del Penedès a partir de les 16h.

Per finalitzar la setmana, diumenge dia 4 de juny, al mateix Pavelló Firal, a partir de les 11,30h, joves i grans, avis i nets i netes podran degustar l’arrosada intergeneracional i participar conjuntament de les activitats programades.

El regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, ha explicat que enguany com a novetat es recuperen dos actes que es van deixar de fer des del 2029 amb motiu de la pandèmia: “el gran berenar al pavelló firal, acompanyat de l’homenatge a les parelles que celebren els cinquanta anys de casats, que acostuma a congregar entre 600 i 700 persones, així com l’arrossada intergeneracional que també tindrà lloc a la Zona Esportiva”.

Venda d’entrades

Una gran part dels actes són totalment gratuïts. La venda d’entrades per la Festa de la Gent Gran (3€) es farà fins al 26 de maig, a les dependències de la Regidoria de Drets Socials situades al carrer Vidal, núm. 3, de les 10 a les 12h.

Per al Teatre Gran (5€) i per l’Arrossada (3€) les entrades s’han de comprar per Internet a través del web https://entrades.vilafranca.cat, també fins al divendres 26 de maig.

pujar inici