Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Aquest dissabte s’habilita un punt de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia a Vilafranca 

21 de octubre de 2021

Aquest dissabte 23 d’octubre s’habilitarà un punt de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia a Vilafranca del Penedès. Les persones majors de 12 anys que encara no tinguin cap dosi poden vacunar-se en l’espai que s’habilitarà amb aquesta finalitat a l’edifici de l’Ajuntament de Vilafranca, al carrer de la Cort, 14, de 9,30 a 13,30 hores. Cal portar la targeta sanitària individual o document d’identificació (DNI, passaport, NIE...) i els menors de 16 anys hi ha d’anar acompanyats.

Cartell

La vacunació és, a hores d'ara, l’eina més eficient per contenir l’expansió de la pandèmia de la COVID-19. Al mes de març, el sistema de salut es va preparar per poder administrar 365.000 dosis setmanals de vacunes durant un període de 24 setmanes. A partir del mes de setembre, després d’haver administrat mes d’11 milions de dosis, el sistema de salut va continuar amb la campanya de vacunació per arribar a tots els col·lectius susceptibles de rebre la vacuna i reforçar els que són especialment vulnerables.

Actualment, la campanya intensiva de vacunació s’adreça a tots els sectors de població que encara no s’han vacunat i inclou les persones a partir de 12 anys. Per a la primera dosi, es pot demanar cita prèvia a la web vacunacovid o accedir a la vacunació sense demanar cita prèvia, adreçant-se a algun dels punts de vacunació disponibles al web o contactant amb el centre d'atenció primària. Per a la segona dosi, se cita la persona a través d’un SMS al mateix punt on s’ha posat la primera.

Les vacunes s’administren principalment als centres d’atenció primària. Durant la campanya de vacunació massiva, van habilitar-se alguns espais més grans. A Vilafranca del Penedès es va vacunar al local dels Falcons al Molí d’en Rovira inicialment i després a Cal Figarot, seu dels Castellers de Vilafranca al centre de la vila. A partir del setembre, alguns d’aquests espais de vacunació massiva van tancar, però la vacunació continua als centres d'atenció primària i en espais de suport en alguns casos. 


ODSODS3ODS17

pujar inici

Accessibilitat