Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

600 participants en la primera setmana de funcionament del Vilaestiueja

19 de juliol de 2021

Arribats a l’equador del programa VILAESTIUEJA, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Vilafranca que té per objectiu oferir una proposta d’activitats de lleure educatiu àmplia i de qualitat que permeti a infants i famílies gaudir de les tardes d’estiu sense necessitat de moure’s de la Vila, es pot afirmar que la proposta es consolida amb una molt bona acollida per part de la ciutadania.

El programa VILAESTIUEJA neix amb la voluntat d’esdevenir una eina educativa i una gran oportunitat per gaudir d’un temps de lleure de qualitat i amb transmissió de valors.   Això és especialment important per evitar i reduir la desconnexió de l’entorn educatiu durant els mesos d’estiu, ampliant amb noves ofertes de lleure sense pagament que s’afegeixen a les ja existents.

Fins al moment, ja s’han dut a terme un total 26 activitats amb una participació aproximada de 600 assistents. Una d’aquestes activitats és l’actuació que la companyia “Desastrosus Circus” va oferir divendres 16 de juliol, al pati de l’escola Baltà Elias amb un aforament previst de 250 persones.

La resta d’activitats que s’ofereixen en un format més reduït per garantir les mesures de seguretat derivades de l’actual situació sanitària, també estan tenint una bona resposta i destaquen per l’elevada participació, els tallers de ceràmica, de manualitats i els tecnològics i així com l’activitat de pintura mural que s’està fent a la façana posterior de la Societat la Principal.   Destacar també els tallers per aprendre a tocar l’ukelele i els tallers de contes que han vist incrementat el seu aforament degut a la gran demanda.

Aquestes activitats s’estan duent a terme en espais a l’aire lliure on es pot controlar l’aforament, fet que permet garantir el distanciament necessari, així com complir amb les mesures d’higiene que recomanen les administracions competents. Amb la voluntat d’arribar al màxim d’infants i famílies, les activitats s’estan duent a terme en diverses escoles ubicades en diferents barris: Estalella i Graells, Pau Boada, Mas i Perera, Baltà Elias i Dolors Piera, a la llar municipal d’infants Lola Anglada, a l’Escola Arsenal i a un espai de la via pública, al passatge Alcover. El fet de distribuir-les per tota Vilafranca afavoreix que més infants i famílies puguin participar-hi perquè es duen a terme en un espai escolar proper.

Amb l’objectiu d’oferir un estiu ric en experiències de lleure i accessible per a tothom, totes les activitats que s’han programat són gratuïtes i només cal fer una reserva prèvia a través de la web de l’Ajuntament. És important recordar a totes aquelles famílies que per algun motiu no poden assistir al taller que han reservat que facin una trucada la Servei d’Educació de l’Ajuntament per donar-la de baixa per tal que un altra família la pugui aprofitar.  També convé fixar-se en que hi ha activitats adreçades només a infants i d’altres que són propostes per a infants i famílies. En aquest cas es demana que l’infant assisteixi acompanyat d’una única persona adulta, ja que el tema dels aforaments és especialment important i es vol afavorir que hi participin el màxim d’infants.

Pel que fa a les propostes d’activitats van adreçades a infants de 0 a 12 anys i estan diferenciades en funció dels grups d’edat. Hi ha un ventall mot ampli d’activitats de temàtiques molt diverses.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, explica que el Vilaestiueja és el “punt de partida d’un projecte que ha de tenir continuïtat i que forma part d’una nova línia d’acció de l’Ajuntament de Vilafranca en el marc de les polítiques d’infància al municipi”.  La regidora  destaca que la proposta està molt alineada amb els objectiu de l’Aliança Educació 360, un projecte al qual l’Ajuntament “hi està adherit des de l’inici i que té com a repte principal superar un model educatiu centrat exclusivament en les activitats escolars i lectives i considerar que l’aprenentatge extraescolar, així com les activitats de lleure d’estiu, ofereixen una qualitat i quantitat creixent d’oportunitats educatives valuoses encara poc reconegudes i desconnectades. També persegueix la igualtat d’oportunitats educatives en l’accés a les activitats fora del sistema reglat, sense exclusions”.

El programa VILAESTIUEJA encara s’allargarà dues setmanes més, fins al 30 de juliol, amb un total de 25 propostes més.

ODS ODS4 ODS10

pujar inici

Accessibilitat