Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Torna a Vilafranca “Vilaestiueja, l’estiu és genial!”, propostes divertides per a infants i famílies a Vilafranca del Penedès

28 de juny de 2022

L’Ajuntament de Vilafranca organitza una nova edició del Vilaestiueja, una iniciativa que té per objectiu oferir una proposta d’activitats de lleure educatiu àmplia i de qualitat que permeti a infants i famílies gaudir de les tardes d’estiu sense necessitat de moure’s de la vila. La presentació de la programació s’ha fet avui al claustre de Sant Francesc a càrrec de la regidora d’Educació, Xell Montserrat, i de la tècnica del Servei d’Educació, Olga Serra.

La regidora explicava que les activitats del Vilaestiueja tindran lloc del 5 al 28 de juliol en horari de tarda “per complementar les activitats dels casals d’estiu. Són activitats culturals, musicals, artístiques”. Es desenvoluparan en diferents espais del centre de Vilafranca, com el claustre de Sant Francesc, el claustre dels Trinitaris, la capella de Sant Joan, l’Escola Municipal d’Art Arsenal,  l’escola Dolors Piera i el Casal-Societat La Principal.  

“Un aspecte important que té a veure amb la voluntat d’oferir un estiu ric en experiències de lleure i accessible per a tothom és el fet que totes les activitats del Vilaestiueja seran gratuïtes. No caldrà fer reserva prèvia, l’accés serà per ordre estricte d’arribada i en algunes hi haurà aforament limitat”, ha afirmat Montserrat.

Vilaestiueja vol ser una eina educativa de primer ordre i una oportunitat per gaudir d’un lleure de qualitat i amb transmissió de valors. És una oferta única per a tots els infants en general i especialment important per aquells infants que no accedeixen a activitats de lleure durant l'estiu. Així s’evita que la desconnexió de l'entorn educatiu sigui més gran. Són activitats pensades per a fer en família i compartir moments educatius de lleure.

Activitats per a infants de 3 a 12 anys

En la programació  del Vilaestiueja hi ha activitats adreçades només a infants i d’altres que són propostes per a infants i famílies. En aquest darrer cas, es demana que l’infant assisteixi acompanyat d’una única persona adulta, ja que el tema dels aforaments és especialment important i es vol afavorir que hi participin el màxim nombre d’infants possible.

Pel que fa a les propostes d’activitats, van adreçades a infants de 3 a 12 anys, i estan diferenciades en funció dels grups d’edat. En total s’han programat 24 propostes, algunes de les quals es repeteixen al llarg de les quatre setmanes en que té lloc el programa per facilitar-hi l’accés els infants. Hi ha un ventall molt ampli d’activitats que van des dels tallers de música amb la possibilitat d’aprendre a tocar l’ukelele, conta contes, tallers de manualitats, elaboració d’un mural gegant al carrer, robòtica...

Aquest any, com a novetat s’han programat dues sessions de cinema familiar a la Sala Zazie del Casal-Societat La Principal on es podran veure dues pel·lícules.

Finalment, per tancar la programació del Vilaestiueja s’ha programat un espectacle musical familiar el dia 28 de juliol, a les 19.30h, amb el concert Avui fem Pop de la companyia Orelles de Xocolata que tindrà lloc al parc de l’U d’octubre.

La tècnica Olga Serra remarcava que totes les activitats entren dins el catàleg del Passaport Edunauta. Per tant, tots aquells infants que portin el passaport se’ls hi segellarà.

Aliança Educació 360

Aquesta proposta també està alineada amb els objectius del l’Aliança Educació 360, un projecte amb el qual l’Ajuntament hi està adherit i que té com a repte principal superar un model educatiu centrat exclusivament en les activitats escolars i lectives i considerar que l’aprenentatge extrascolar, així com les activitats de lleure d’estiu, ofereixen una qualitat i quantitat creixent d’oportunitats educatives valuoses encara poc reconegudes i desconnectades. També persegueix la igualtat d’oportunitats educatives en l’accés a les activitats fora del sistema reglat, sense exclusions.

Amb accions com el Vilaestiueja o el Passaport Edunauta –un projecte en que cada curs escolar participen un total de gairebé 1.000 alumnes de tots les escoles d’educació infantil i primària de la vila- l’Ajuntament té la voluntat que Vilafranca esdevingui un referent en les polítiques de suport a la infància i l’adolescència, en el marc d’una visió educativa que té com a objectiu principal garantir l’èxit educatiu de tot l’alumnat.

Tota la programació del Vilaestiueja es pot trobar a www.vilafranca.cat/vilaestiueja

pujar inici

Accessibilitat