Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca acull dilluns una sessió informativa del procés de participació en la gestió de la conca del Foix

19 de novembre de 2007
Aquest procés participatiu en el territori l’ha endegat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, amb l’objectiu de redactar els plans de gestió de conca i crear els futurs Consells de Conca, un procés que queda emmarcat per la Directiva marc de l’aigua europea i que és cabdal per la gestió sostenible de l’aigua al nostre país.
L’objectiu dels processos participatius és establir espais de trobada, nuclis de consulta i de creació d’opinió i debat de tots els agents i actors que estan directa o indirectament vinculats amb el territori, per treballar en la definició i el seguiment dels plans de gestió de conca que han d’elaborar-se fins al 2009.
Aquest procés es porta a terme a les conques del Foix i de les rieres del Garraf, Calafell i Torredembarra amb la col·laboració de l’empresa especialitzada en participació Delibera que s’encarrega de les tasques de dinamització i redacció dels informes que vagin sorgint fruit de les reunions informatives i de treball.
La creació d’aquests espais de participació passa per la diversitat d’opinions dels diferents interessos institucionals, socials, mediambientals i econòmics, a la vegada que pel tarannà obert i dialogant dels participants.
Pel que fa a les conques del Foix i de les rieres del Garraf, Calafell i Torredembarra s’han programat quatre reunions informatives més, que tindran lloc a Moja (Olèrdola), Cubelles, Vilafranca i El Vendrell. La reunió a Vilafranca tindrà lloc el proper dilluns 26 de novembre, de 6 a 9 del vespre, a l’Escorxador, c/ Escorxador, 19-21 i tractarà la gestió dels entorns riberencs, afeccions a la morfologia de rius, zones humides i aigües costaneres, i ús lúdic de les masses d'aigua. Cada sessió tindrà per objectius presentar breument les línies d’actuació que s’estan treballant des de l’ACA per elaborar el Programa de Mesures de l’àmbit del Foix i plantejar i debatre les vostres propostes segons les problemàtiques concertades a les anteriors sessions per poder contrastar-les amb les proposades des de l’ACA.
La sessió està oberta a qualsevol ciutadà o ciutadana i a les entitats de Vilafranca i comarca.

pujar inici