Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca acull la XXVIII Jornada de Serveis de Farmàcia dels hospitals comarcals de Catalunya

29 de octubre de 2018

Organitzada pel Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i del Garraf, més de 100 farmacèutics d'hospitals debaten sobre les competències digitals i la seva aplicació en el camp  farmacèutic.

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i del Garraf va organitzar divendres la 28a edició de la Jornada de Serveis de Farmàcia dels hospitals comarcals de Catalunya, a l’Auditori de Vinseum de Vilafranca. La regidora de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas, va donar la benvinguda als assistents en l’acte d’obertura de la jornada, al costat del gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès (CSA) i del Garraf (CSG), Josep Lluís Ibáñez, i de la cap del servei de farmàcia del consorci del Garraf, Gloria Alba.
L'objectiu d'aquesta jornada científica és actualitzar coneixements i compartir experiències entre els farmacèutics dels diferents hospitals comarcals catalans. Aquest any s’han exposat els avenços de les noves tecnologies i competències digitals en el camp farmacèutic. El programa exposava experiències innovadores sobre desenvolupament professional, aprenentatge i salut digital des del punt de vista de les organitzacions i professionals sanitaris. La regidora vilafranquina Anna Doblas va valorar aquesta temàtica com a important, assenyalant que “les xarxes socials i la digitalització tenen risc, però cal avançar amb la societat, i la indústria farmacèutica pot aportar en aquesta línia molts beneficis per a les persones. Per tant, aquestes eines ens ajuden”. El gerent del CSA i CSG, Josep Lluís Ibáñez, afegia que la implantació de competències digitals al sector aporta sobretot “millores en seguretat i qualitat del servei”.
Les farmàcies hospitalàries tenen un paper molt important en el funcionament dels Hospitals. Donen suport al tractament farmacoterapèutic, afegint valor amb la seva contribució a la millora de la qualitat, a la millora de l'eficiència i a la millora de la seguretat.
La jornada va ser clausurada pel tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz.

pujar inici

Accessibilitat