Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca acull l’activitat educativa “Canvi de marxa” per conscienciar els joves sobre els accidents de trànsit

18 de gener de 2019

Uns 470 joves de Vilafranca han assistit aquest dijous al matí a l’Auditori municipal a l’activitat educativa “Canvi de marxa”, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors, amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col•laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, a través de la Policia Local i del Servei de Joventut. L’activitat té l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat. A l’acte han assistit estudiants de 3r i 4t d’ESO, Cicles Formatius i programes de formació inicial i d’ocupació dels Centres educatius: Escola Sant Josep, Escola Sant Ramon, Institut Eugeni d’Ors, Institut Nou de Vilafranca, Institut Alt Penedès, La Fassina PFI Hosteleria i Imatge Personal, UEC, PTT Vendes i FIAP Pintura. Per part de l’Ajuntament hi ha assistit els regidors de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i de Joventut, Miquel Medialdea. També hi ha intervingut el president de la Mutual de Conductors, Joan Badenes.
L’activitat consisteix en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica la situació. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d’emergència (Policia Local, Bombers i SEM) que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident, així com de víctimes i familiars.
L’objectiu és que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables.
El regidor Miquel Medialdea recordava que és la 4a edició d’una activitat que “compta amb una gran participació dels joves dels instituts, alguns dels quals ja porten ciclomotor o motocicleta o aviat es trauran el carnet de conduir. Per això és important aquesta tasca de prevenció. Si disminuïm els riscos, millor per a tothom”.
El president de la Mutual de Conductors, Joan Badenes, feia èmfasi en la necessitat d’actuar amb seny en la conducció. “La vida pot ser llarga o molt curta. Un accident ve de dècimes de segon i el que ve després és terrible, perquè no només ho pateix la víctima, sinó tot el seu entorn. Val la pena aquest patiment?”, afirmava.
Per cloure l’acte, el regidor Joan Manel Montfort lloava l’activitat “Canvi de Marxa” perquè “mostra de forma impactant els riscos de la conducció il.lustrat amb testimonis reals que aporten un component emocional. Només que amb aquesta activitat hàgim evitat un accident, ja haurà valgut la pena”.

pujar inici

Accessibilitat