Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca acull projeccions de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

16 de novembre de 2017

El Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès s’adhereix per primera vegada a la Mostra de Cinema Espiritual, organitzat des de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.
Aquesta mostra és una iniciativa que té per objectiu lluitar contra els estereotips i prejudicis sobre les religions a través de l’art del cinema.  Aquest 2017, la mostra acull vint pel•lícules i un curtmetratge: en destaca el cicle dedicat al director Terence Malick (conegut com el poeta del cinema) a la Filmoteca; films dirigits per directors com Martin Scorsese o Mel Gibson; pel•lícules que fan visibles diferents tradicions religioses, i d’altres que tenen com a fil conductor els grans aspectes que preocupen la humanitat: el sentit de la vida i la mort, l’amor i la guerra, la llibertat, les malalties, la solitud, els refugiats, la justícia i la solidaritat, etc. 
En total hi ha previstes 69 projeccions en 30 sales d’arreu del territori, repartides en 12 ciutats, la qual cosa posa de manifest, l’èxit i la consolidació d’aquest esdeveniment entre els principals festivals i mostres de cinema de Catalunya.
A Vilafranca es projectaran les pel•lícules El hijo de Saül, el dia 21 de novembre, a les 20h, a la sala Zazie, del Cinema Casal, i Lo que de verdad importa, el dia 28 de novembre, a les 20h, a la mateixa sala.
La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, creu que aquesta iniciativa pot ser “una oportunitat de crear espais de reflexió, per a difondre actituds de canvi positiu i d’obertura vers les diferents creences o conviccions”. Així mateix, també considera que és una forma més de “treballar en clau d’igualtat, mitjançant les diferencies i la diversitat cultural”.

pujar inici

Accessibilitat