Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca acull una campanya de donació de sang el 4 de març en col·laboració amb els Bombers de la Generalitat

28 de febrer de 2024

Arriba el mes de març i amb ell, la 10a edició de la campanya “Els bombers i les bomberes t’acompanyen a donar sang” que suma esforços entre el col·lectiu de Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits per aconseguir donacions de sang els mesos de març i abril.

Una de les parades d’aquesta ruta de campanyes arreu del territori és a Vilafranca, on es podrà donar sang el 4 de març en horari de 10 a 14 i de 17 a 21h. Les donacions d’aquests dies permetran remuntar les reserves de sang abans i després dels festius de Setmana Santa, una època durant la qual acostumen a baixar al voltant del 25%.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Donar, una festa d’il·lusió i solidaritat

Cada any, un parc pren el protagonisme de campanya, i enguany és el torn del de Terrassa. Juntament amb els bombers del Parc de Terrassa, s’hi ha afegit el teixit social de la ciutat; entitats culturals i de lleure. Amb aquesta imatge volem recordar que donar sang és una festa i un acte d’alegria i d’il·lusió col·lectiva. Així reforçant el concepte de comunitat; imprescindible en la donació de sang.

Aquesta és una de les campanyes de l’any amb més ambient festiu, participatiu i social. I és que en algunes d’aquestes col·lectes, la donació de sang estarà acompanyada d’exhibicions de vehicles, excarceracions, demostracions de rescats i activitats per als més menuts.

Al web donarsang.gencat.cat/bombers pots trobar totes les campanyes implicades en la iniciativa i reservar citat per a donar.

“Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang” també compta amb la col·laboració de diversos Ajuntaments que s’han implicat en la realització de les campanyes per dinamitzar les jornades.

Les col·lectes que formen part de la campanya “Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar  sang”, prèvia reserva de l’hora a través d'aquest enllaç

 

pujar inici