Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca acull una sessió informativa del procés de participació en la gestió de la conca del Foix

25 de setembre de 2007
Aquest procés participatiu en el territori l’ha endegat l’Agència Catalana de l’Aigua del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, amb l’objectiu de redactar els plans de gestió de conca i crear els futurs Consells de Conca, un procés que queda emmarcat per la Directiva marc de l’aigua europea i que és cabdal per la gestió sostenible de l’aigua al nostre país.
L’objectiu dels processos participatius és establir futurs espais de trobada, nuclis de consulta i de creació d’opinió i debat de tots els agents i actors que estan directa o indirectament vinculats amb el territori, per treballar en la definició i el seguiment dels plans de gestió de conca que han d’elaborar-se fins al 2009.
Aquest procés s’inicia a les conques del Foix i de les rieres del Garraf, Calafell i Torredembarra amb la col·laboració de l’empresa especialitzada en participació Delibera que durà a terme les tasques de dinamització i redacció dels informes que vagin sorgint fruit de les reunions informatives i de treball.
La creació d’aquests espais de participació passa per la diversitat d’opinions dels diferents interessos institucionals, socials, mediambientals i econòmics, a la vegada que pel tarannà obert i dialogant dels seus participants.
Pel que fa a les conques del Foix i de les rieres del Garraf, Calafell i Torredembarra s’han programat tres reunions informatives, totes tres d’idèntic contingut, que tindran lloc a Vilanova i la Geltrú, Vilafranca i El Vendrell. La reunió a Vilafranca tindrà lloc el proper dimecres 3 d’octubre, de 6 a 8 de la tarda, a l’Escorxador, c/ Escorxador, 19-21. La sessió està oberta a qualsevol ciutadà o ciutadana i a les entitats de Vilafranca i comarca.

pujar inici