Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca commemora el Dia Internacional dels Drets Humans amb una exposició i un espectacle de titelles

02 de desembre de 2022

Vilafranca del Penedès s’uneix a la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans. L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Humans, considerant que el respecte a la dignitat i als drets com a inherent a tots els membres de la família humana.

La Declaració Universal dels Drets Humans és un codi moral, ètic i jurídic que empara els drets humans considerats bàsics i que s'apliquen, sense excepció, a tots els éssers humans. Està formada per un preàmbul i 30 articles que recullen drets de caràcter civil, polític, social, econòmic i cultural. El document ha estat traduït a més de 500 idiomes.

Per commemorar aquesta data, la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca acollirà del 2 al 30 de desembre l’exposició “El món en femení”, de l’entitat Mans Unides, que tracta la situació de les dones arreu del món.

El mateix dissabte 10 de desembre, tindrà lloc un espectacle de titelles: La Menuda i en Pau el gegant, a càrrec de la Companyia Pengim-Penjam, a les 17h, al Teatre Cal Bolet. L'entrada és gratuïta.

Consultar la programació sencera en aquest enllaç

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, convida la ciutadania a participar en els actes organitzats per commemorar aquest dia, a la vegada que afirma que “cal seguir des de tots els àmbits per la lluita efectiva en la defensa dels Drets Humans en tots els països del planeta”.

pujar inici

Accessibilitat