Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca commemorarà el Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA amb un seguit d’activitats

20 de novembre de 2007
Com cada any, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través de l’Oficina Tècnica de Joventut i el Servei de Salut i Consum, impulsen una sèrie d’activitats i iniciatives per commemorar aquesta diada.
Per quart any consecutiu, s’utilitzar el lema “Enganxa’t al làtex–l’opció+segura” perquè la campanya de caire preventiu està basada en la informació i dinamització potenciant-ne l’ús del preservatiu masculí i femení com a principal barrera per prevenir l’aparició de la malaltia.
El jove té un paper protagonista en aquesta nova campanya perquè, durant el mes de novembre, s’ha realitzat una formació d’agents de salut entre els/les joves interessats/des i realitzar activitats relacionades amb la promoció de l’educació per a la salut. Aquest grup de joves participaran activament en les activitats de la present campanya del Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA. L’objectiu és sensibilitzar els joves envers la malaltia, mitjançant una informació bàsica, clara i especialitzada dins els centres d’educació secundària, així com una informació de caire més general a la resta de la població amb la realització d’activitats a l’aire lliure i oberts al públic en general.
L’1 de desembre és un dia de reflexió mundial sobre el VIH/SIDA i de solidaritat amb les persones afectades per aquesta infecció. El present any 2007, el Departament de Salut de la Generalitat vol aprofitar per fer una crida sobre la necessitat d’evitar l’estigma i la discriminació d’aquestes persones en el món laboral. En un estudi dut a terme recentment a l’Estat Espanyol s’observa que, tot i que legalment no hi ha cap supòsit de tracte discriminatori, es continuen produint aquests fets vers les persones afectades pel VIH.
Els objectius de les activitats que s’organitzen amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA són oferir una informació clara, senzilla, bàsica i específica a la població juvenil sobre les formes de prevenció del VIH i altres malalties de transmissió sexual; sensibilitzar la població juvenil sobre la necessitat de la prevenció de les malalties de transmissió sexual, especialment la SIDA; conèixer la SIDA com a malaltia de transmissió sexual, prenent consciència de la necessitat d’evitar les conductes de risc mitjançant la prevenció; promoure estratègies per millorar la salut sexual dels joves; i fomentar la participació dels joves a través de la formació d’agents de salut.
Les activitats principals es concentren, d’una banda, als IES amb parades informatives a les hores d’esbarjo dels centres duurant tota la setmana vinent. I per altra banda, amb activitats obertes a tota la Vila com una projecció del Cine-club Vilafranca dijous dia 29 i l’acte central que es farà la tarda del dissabte 1 de desembre, a la plaça de Santa Maria, amb la lectura del manifest i espectacles de dansa al carrer.

pujar inici