Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca del Penedès acollirà la propera edició de la Copa de la Reina d’hoquei patins

05 de febrer de 2024

La Reial Federació Espanyola de Patinatge i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès han arribat a un acord per acollir la pròxima edició de la Copa de la Reina Iberdrola d’hoquei patins, que es disputarà del 18 al 21 d’abril. A més, la ciutat acollirà simultàniament la Minicopa Femenina d’hoquei sobre patins en categoria Infantil/Fem15. Recordem que prèviament, del 16 al 17 de març, Vilafranca també serà la seu de la Copa de la Princesa masculina d’hoquei patins. 

L’anunci s’ha fet aquest migdia a l’Oficina de Turisme de Vilafranca a càrrec de la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Gemma Romeu, i de la representant la Federació Espanyola de Patinatge en el programa “Dona i Esport" del Consejo Superior de Deportes (CSD), Alexandra Alba.

Gemma Romeu ha dit que la celebració de la Copa de la Reina serà “un dels grans esdeveniments esportius de l’any a Vilafranca. Tindrem les millors jugadores de l’OK Or durant quatre dies a la nostra ciutat”. La regidora també ha volgut fer un reconeixement als clubs d’hoquei de Vilafranca. “A Vilafranca del Penedès hi ha una llarga trajectòria i tradició de més de 80 anys en l’esport de l’Hoquei Patins, amb referents com el CP Vilafranca, que està lluitant per tornar a pujar a l’OK Lliga amb el seu equip masculí i està potenciant la seva branca femenina, i el CP Sant Ramon, que fa un molt bon treball en l’àmbit de l’hoquei base”, ha afirmat.

Finalment Romeu, que ha agraït la col·laboració de la Diputació de Barcelona per fer possible l’esdeveniment, ha desitjat que la celebració de la Copa de la Reina a Vilafranca serveixi per “donar visibilitat a l’esport femení en una modalitat molt masculinitzada com és l’hoquei patins i que aquest esdeveniment tingui un retorn en l’àmbit econòmic cap a la ciutat”.

Per la seva banda, Alexandra Alba ha agraït a l’Ajuntament la seva aposta “per acollir les millors jugadores del món a la ciutat. L’esport femení dona molt de si i cal donar les gràcies a tots els esforços per donar-li visibilitat. Compteu amb la federació pel que calgui”.

Els equips classificats per a la Copa de la Reina Iberdrola han estat:       

Caps de sèrie: Generali HC Palau de Plegamans, CP Vila-sana Coop D’Ivars, Telecable HC i CP Esneca Fraga.

Resta del bombo: Martinelia Manlleu, HC Coruña, CP Voltregà Movento Stern i Lidergrip CH Mataró.

A la Minicopa Femenina d’hoquei sobre patins en categoria Infantil/Fem15 hi participarà el CP Vilafranca.

pujar inici