Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca és un dels municipis afectats per la fase d’excepcionalitat amb motiu de la sequera

07 de març de 2023

L’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat l’entrada en la fase d’excepcionalitat per sequera donat que les reserves d’aigua de les conques internes de Catalunya estan per sota del 30% de la seva capacitat. Aquesta qualificació afecta directament gairebé sis milions de ciutadans de 224 municipis, entre els quals hi ha Vilafranca del Penedès i bona part de la comarca de l’Alt Penedès.

La fase d’excepcionalitat implica reduir el consum d’aigua respecte a la situació de normalitat segons l’ús. En el cas del reg agrícola s’ha de reduir el consum d’aigua un 40%, els usos recreatius que impliquin reg un 50% menys i els usos industrials un 15%. En qualsevol cas la dotació per municipi no podrà superar els 230 l/hab/dia.

Pel que fa a les restriccions d’aigua en els usos urbans, les restriccions afecten, entre d’altres, al reg de jardins i zones verdes (només es permet per regs de supervivència, entre les 20 i les 8h, mitjançant reg gota a gota o regadora, i reg realitzat mitjançant aigües de pluja recollides en teulades o aigües regenerades), la neteja de vehicles i l’ompliment de piscines. Tota la informació es pot trobar a la web d'Aigües de Vilafranca i al Portal de la Sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Entre d’altres mesures, queda prohibit el reg de gespa, excepte en superfícies destinades a la pràctica de l’esport federat.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca es demana a tota la ciutadania, empreses i teixit associatiu que faci un ús responsable de l’aigua amb la màxima coresponsabilitat, com sempre, per tal de garantir les reserves existents fins que la situació millori.

pujar inici

Accessibilitat