Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca estrena per Fira del Gall el projecte de singularització de les rotondes amb motius del vi.

14 de desembre de 2016

La rotonda que obre el projecte és la que es troba ubicada a la cruïlla entre la carretera de Sant Martí amb el vial de les Clotes.
Amb motiu de la Fira del Gall, Vilafranca estrena aquest cap de setmana el projecte per singularitzar les rotondes de la Vila amb motius relatius al món de la vinya i el vi, que s’està realitzant amb la col.laboració dels cellers i caves amb seu a Vilafranca i de l’escola d’art Arsenal.
Avui han començat les tasques d’adequació de la primera rotonda que inaugura el projecte, i que es troba ubicada a la cruïlla entre la carretera de Sant Martí i el vila de les Clotes. Més endavant continuarà l’execució de les rotondes restants, que aniran a càrrec del mateix Ajuntament. Dues d’elles corresponents a l’entrada a Vilafranca per Vilanova (a la sortida/entrada de l’autopista) i la sortida per la carretera de Sant Martí estaran decorades amb motius relatius a la Carretera del Vi, entre Sant Martí Sarroca i Sitges, una proposta enoturística, que permet als amants del vi descobrir l’antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf. 
La Carretera del Vi és una iniciativa pionera a tot l’Estat, una iniciativa privada i conjunta dels 12 cellers del traçat, amb el suport dels 7 municipis, que s’uneixen per impulsar aquesta innovadora proposta i recuperar la històrica via comercial.
Les rotondes tindran la seva singularitat però totes seguiran una línia homogènia, que sigui elegant i sense estridències. La proposta es pot adaptar a cellers grans i petits depenent del pressupost que hi puguin destinar. 
La proposta de l’Arsenal per decorar les rotondes, treballada per l’alumnat del centre, es concreta en diferents elements en forma de siluetes que es poden ampliar o reduir i que permeten múltiples combinacions.

 

pujar inici