Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca ha engegat la seva participació a l’SmartCAT Challenge amb un taller de Ciutat Col.laborativa

06 de juny de 2016

La trobada servirà per detectar quines necessitats existeixen en l’actualitat en el món de la Ciutat Col.laborativa.

L’Ajuntament de Vilafranca ha encetat la seva participació a la iniciativa SmartCAT Challenge organitzant un taller de Ciutat Col.laborativa amb representants de diverses entitats i responsables tècnics del projecte a nivell municipal. Aquesta trobada servirà per detectar quines necessitats té la ciutat i definir els reptes que diverses empreses hauran de començar a desenvolupar en una hackaton que es disputarà a principis de juliol.
SmartCAT Challenge és una iniciativa de la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat de Catalunya que potencia la creació de solucions innovadores per resoldre problemàtiques dels municipis catalans, tot connectant emprenedors, desenvolupadors, organitzacions i experts tècnics que coneixen les necessitats de cada indret. Aquesta iniciativa del Govern s'estructura en 5 grans àmbits (energia i sostenibilitat, ciutat col•laborativa, salut i benestar, cultura i turisme i mobilitat urbana) que agrupen els reptes i problemes locals als que cal donar resposta. Cada temàtica està liderada per un municipi amb la col•laboració d’altres ciutats interessades en aquest àmbit.
Vilafranca lidera la temàtica de Ciutat Col.laborativa per resoldre un desafiament que actualment tenen moltes ciutats avui en dia. Per solucionar-lo, l’Ajuntament vol promoure un ecosistema innovador que millori la qualitat de vida de la ciutadania i que esdevingui un referent a tot el territori. Aquesta iniciativa forma part de la regidoria d’Innovació que coordina el Tinent d’Alcalde Francisco Romero i que juntament amb altres projectes, vol crear espais d’innovació que permetin la millora de serveis públics a través de la major participació dels ciutadans i la creació de noves oportunitats per a la Vila.
A part de Vilafranca, hi ha 4 ciutats catalanes que lideren els altres àmbits que planteja l’SmartCAT Challenge: Cambrils, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Calonge-Sant Antoni. 

Fases de la iniciativa
Després d’haver celebrat el taller amb els experts tècnics i quan s’hagin detectat les necessitats que presenta cada ciutat, es disputarà una hackaton amb empreses on es definiran idees i es presentaran els conceptes que cal desenvolupar per cada una de les temàtiques. Les empreses participants a la hackaton tindran 4 mesos per incubar el seu projecte i crear-ne un producte definitiu que presentaran a l’octubre al concurs SmartCAT Challenge. El guanyador podrà participar també al concurs internacional de l’Smart City Expo World Congress que se celebrarà el mes de novembre.

 

pujar inici

Accessibilitat