Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca habilitarà per a les eleccions al Parlament 15 col·legis i 44 meses electorals per exercir el dret a vot de forma segura

25 de gener de 2021

El proper diumenge 14 de febrer se celebraran eleccions al Parlament de Catalunya i des d'aquesta setmana ja són disponibles les llistes del cens electoral per a la seva consulta i rectificació, si cal, al web https://eleccions.vilafranca.cat. Aquest procediment de consulta, vigent fins al 4 de gener, dona informació del districte, secció, mesa, nom del col·legi i adreça on la persona pot exercir el dret de vot. Només cal introduir el número de DNI i la lletra en la casella corresponent.

Aquest any, és important que consulteu el cens electoral, perquè en alguns casos els electors tindran un col·legi diferent al que fins ara era habitual, ja que a causa de la pandèmia de la Covid-19 i per complir amb els criteris establerts pel protocol aprovat pel PROCICAT s'ha ampliat el nombre de col·legis electorals i també s'han dividit meses electorals amb molts votants, per tal d'espaiar més la ciutadania que acudeixi a votar. Concretament, s'ha passat de 12 a 15 col·legis electorals, i de les 38 meses que hi havia habilitades les darreres eleccions a Vilafranca s'ha passat a un total de 44.

Així, es recuperen gairebé totes les escoles, ja que el dia 15 de febrer no hi ha classe (festa de lliure elecció) i això permetrà fer la neteja correctament. En canvi, queden anul·lats com a col·legis electorals altres espais massa petits o amb poca ventilació, com les associacions de veïns de Barceloneta i Sant Julià. Com a novetat, s'utilitzarà també la Casa de la Vila com a col·legi electoral, amb l'habilitació d'una mesa.

Per tal de repartir els votants, s'han prioritzat els criteris de proximitat al lloc de residència, per evitar al màxim la mobilitat de persones.

MESES ELECTORALS 14F A VILAFRANCA DEL PENEDÈS
1.- BIBLIOTECA TORRAS I BAGES. Plaça de l'Oli, 20
2.- CASA DE LA VILA. c/ Cort, 14
3.- L'ESCORXADOR.- c/ Escorxador, 19
4.- ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE L'ESPIRALL. Plaça Doctor Bonet, 8
5.- ESCOLA MAS I PARERA.
6.- SALA D'EXPOSICIONS DELS TRINITARIS.- c/ de la Font, 43
7.- ESPAI “LA NAU” – ANTIC MERCAT DE LA PELEGRINA.- c/ Baltà de Cela, 45
8.- ESCOLA PAU BOADA.
9.- CLAUSTRE DE SANT FRANCESC.- c/ Sant Pere, 3
10.- ESCOLA BALTÀ ELIAS.
11.- GIMNÀS MUNICIPAL DEL POBLE NOU.- c/ Mestre Josep Recasens, 12
12.- EDIFICI DE L'ANTIGA ENOLÒGICA.- c/ Amàlia Soler, 29
13.- ARXIU HISTÒRIC COMARCAL.- Avinguda d'Europa, 6
14.- ESCOLA CRISTÒFOR MESTRE.
15.- ESCOLA DOLORS PIERA.- Avinguda d'Europa, 28 

Total de meses electorals: 44
Total de col·legis electorals: 15
Total de cens electoral: 27.556 votants

pujar inici