Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

“Vilafranca Natura al balcó”, un concurs d’Instagram de balcons verds i florits

06 de maig de 2020

El Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, conjuntament amb els serveis de Turisme i de Promoció Econòmica, organitzen “Vilafranca Natura al balcó”, un concurs d’Instagram de balcons naturalitzats que premiarà les millors fotografies o vídeos que es publiquin a Instagram des del dilluns 11 de maig i fins al diumenge dia 21 de juny, amb l’etiqueta #VilafrancaNaturaAlBalcó.

L’objectiu és fomentar el verd urbà en balcons, finestres, terrasses, patis i jardins del municipi. Els beneficis de les plantes són múltiples i en època de confinament pot aportar molts beneficis directes i indirectes a la gent que en té cura i que les té a prop, ja sigui perquè hi cultiva aliments, planta diferents tipus de flors, plantes aromàtiques,...

El confinament ens ha fet adonar de la necessitat que tenim d’estar a prop de la natura, i de tots els beneficis que la natura ens aporta. Tenir cura de les plantes, si en teníem, ha resultat una activitat fins i tot terapèutica.

Per una altra banda, l’objectiu és també donar suport a floristeries i productors de planter tot fomentant les vendes en aquests establiments, tant bon punt han pogut tornar a aixecar la persiana.

S’han establert dues categories: una primera categoria de Balcons i finestres, i una segona categoria de Jardins i patis interiors de Vilafranca. Així mateix també hi haurà un premi addicional per un balcó  o jardí de la comarca de l’Alt Penedès.

Per a cada categoria, s’han establert tres premis: un 1r premi per un valor de 150 euros, un 2n premi de 100 euros, i un tercer premi de 50 euros, que es podran bescanviar per plantes i flors a les floristeries locals. El premi per jardí o balcó de la comarca serà també de 50 euros, a bescanviar en una floristeria de Vilafranca.

Consulteu les bases del concurs.

Més informació

pujar inici

Accessibilitat