Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca ofereix WI-FI d’accés lliure i gratuït en diversos punts de la ciutat

16 de març de 2021

El regidor de Projectes estratègics i Mobilitat de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz,ha presentat avui el projecte WIFI4EU que permetrà des d’avui oferir senyal WiFi d’accés lliure i gratuït en diversos espais públics de la Vila. L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va rebre un ajut de 15.000 euros en la segona edició del programa europeu WIFI4EU que ofereix servei d’accés a Internet d’alta capacitat en forma de connexions puntuals i amb qualitat i velocitat elevades en espais públics, gratuït i obert a tothom. El regidor recordava que anteriorment no hi havia possibilitat de crear aquestes xarxes de WiFi pública a causa de limitacions legals. “La Unió Europea va fer un pas endavant per superar aquestes limitacions que establien els Estats membres per tal que en punts concrets de l’espai públic pogués arribar el senyal WiFi a la ciutadania”, ha explicat Ruiz. Sobre les característiques de la xarxa WiFi, el regidor ha comentat que és una xarxa d’accés universal i d’alta velocitat (d’entre un mínim de 10 MB i d’un màxim de 600 MB). “Això permet oferir senyal per a consultes a Internet, al correu electrònic, per a la gestió de les xarxes socials, per treballar des d’un portàtil en una terrassa d’un bar, és a dir, per a l’ús quotidià. No està pensada per a veure pel·lícules ni sèries ni per jocs en línia”, ha afirmat.

Els punts on s’ha instal.lat WIFI4EU gratuïta són:

  • rambla de Sant Francesc, plaça del Penedès i la major part de la rambla de Nostra Senyora
  • places de la Vila i de Sant Joan
  • zona d’estacionament d’autocaravanes

Aureli Ruiz explicava que s’han prioritzat espais de la ciutat normalment força concorreguts i de pas per a molts ciutadans, amb terrasses d’establiments d’hostaleria. Pel que fa a l’àrea d’autocaravanes, el regidor ha destacat que es va considerar un punt molt interessant perquè permetrà que els visitants que venen a estacionar-hi “puguin tenir senyal per consultar els atractius turístics que la ciutat ofereix”.

El senyal WiFi s’ofereix des d’un total d’11 punts situats en espais exteriors i el manteniment de la xarxa tindrà un cost d’uns 3.000 euros anuals per al municipi. El compromís de l’Ajuntament és, en funció de l’èxit del projecte, ampliar el nombre d’espais públics de la Vila amb senyal WiFi lliure i gratuït, explicava el regidor, tenint en compte, però, que, “per limitacions legals, no es podrà implantar una xarxa a tot el municipi per no entrar en competència amb els operadors de telecomunicacions existents. Si féssim una xarxa municipal per donar cobertura a tota la vila, no podria ser gratuïta. Ens hem de limitar a xarxes localitzades com aquestes”.

     

pujar inici

Accessibilitat